Що не можна робити на кухні 7 жовтня, щоб не притягнути бідність: народні прикмети

7 жовтня за новим церковним календарем вшановують пам’ять преподобного Сергія Печерського

У молитвах до святого сьогодні просять підтримки і сил, щоб пережити майбутні холоди. У народному календарі 7 жовтня - свято Сергій Зимовий. Цей день вважається початком зими - ночами вже можуть бути заморозки.

Щоб домашні тварини не хворіли, зранку 7 жовтня годували спочатку домашню худобу, і лише після цього за сніданком збиралася вся родина.

Також побутував обряд, за яким піч мав розтопити наймолодший у сім’ї – тоді тепло і затишок залишаться в хаті на всю зиму.

Виходячи цього дня з дому, потрібно взяти із собою хоч щось нове, підійде навіть носова хустинка - вважається, що це принесе здоров'я.

Заміжні жінки 7 жовтня повинні одягнути на голову нову хустку, куплену чоловіком, і так ходити цілий день. За повір’ям, це позбавить від мігрені та головного болю, а також притягне достаток та багатство до хати.

Що не можна робити 7 жовтня

У цей день категорично заборонялося працювати з тістом. У всіх господинь, які почнуть 7 жовтня випікати хліб або інші вироби з тіста, почнуться фінансові труднощі та настане бідність, вважали наші пращури.

Також цього дня не можна приймати подарунки від малознайомих людей, адже разом із ними можуть передати хвороби і невдачі.

Не беруть і не дають у борг на Сергія Зимового, інакше не уникнути збитків.

Укладення шлюбів 7 жовтня зазвичай не проводили - цей день вважався несприятливим для весілля.

Не рекомендували цього дня робити великі покупки, вважали, що придбане довго не прослужить або виявиться марним

Народні прикмети на 7 жовтня

  • Якщо в цей день сонячна і погожа погода, то тепло протримається ще три тижні.
  • Якщо місяць блідий і мутний, то чекай снігу і морозу.
  • Грім цього дня - взимку буде мало снігу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень