Що не можна робити з грошима 7 лютого: народні прикмети

7 лютого вшановують святителя Григорія Богослова

У цей день потрібно було робити добрі справи та згадувати про добрі справи інших. Але про власні добрі вчинки говорити, і тим більше хвалитися ними, було не заведено.

Чим більше добрих справ зробиш у цей день, тим більше шансів на порятунок душі після смерті, вважали наші пращури. І якщо хвалитися добрими справами, то вони не зарахуються.

До того ж, вважали, що надмірною хвалькуватістю у цей день можна наврочити сім’ю. Варто бути обережнішими зі словами – за прикметами, все сказане 7 лютого, збувається.

7 лютого вважали вдалим днем для одиноких людей. Предки вірили, що ті, хто молитиметься 7 лютого, незабаром знайдуть свою другу половинку. 

Що не можна робити 7 лютого

Не можна 7 лютого обертатися, почувши своє ім'я. У народі вірили: цього дня нечиста сила кличе людей та шукає того, хто відреагує на її заклик.

Не рекомендували 7 лютого робити масаж – ні собі, ні іншій людині. Вважається, що це може спровокувати серйозні хвороби, позбутися яких буде складно.

На Григорія заборонено не лише лаятися та сваритися, а й плюватися. Той, хто плюне перед собою, буде приречений на невдачі, вважали прапрапрадіди.

На Григорія краще не перераховувати свої заощадження, інакше дуже скоро доведеться рахувати кожну копійку. Щоб не впасти у фінансову прірву, 7 лютого не варто також робити великі покупки.

Народні прикмети на 7 лютого

  • Сніг випав на Григорія – зима не буде далі суворою.
  • Якщо синиці 7 лютого весело щебечуть на подвір’ї – будуть сильні морози.
  • Який день до обіду, таким буде грудень і січень наступного року.
  • Якщо сильний снігопад 7 лютого – буде рання осінь.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень