Що не можна одягати 8 жовтня, щоб не притягнути бідність: народні прикмети

8 жовтня за новим церковним календарем згадують Пелагію Антіохійську

Святій Пелагеї моляться про спасіння душі тих, хто веде неправедний спосіб життя, просять наставити на шлях істинний п'яниць і наркоманів. Допомагає також свята у важких хворобах і прийнятті рішення в складній ситуації.

8 жовтня наші пращури наводили лад у будинку, ремонтували хати, лагодили одяг, а також виходили в поле, ліс, щоб розчистити нові земельні ділянки під майбутні посіви.

Господині в цей день проводили обряд, щоб кури добре неслися: для цього потрібно було зварити всі яйця, що є в домі.

8 жовтня - ідеальний день для примирення з тими, з ким сталася сварка. Якщо налагодити відносини з кривдниками і опонентами, весь рік пройде мирно, без конфліктів.

 

Що не можна робити 8 жовтня

Дівчатам і жінкам не можна 8 жовтня довго дивитися у дзеркало. Вважали, що в нього в цей день може «перетекти» краса. Щоб не допустити цього, представниці прекрасної статі не повинні відображатися в повний зріст.

Здоров'я і удача покинуть того, хто 8 жовтня буде пліткувати. У цьому були впевнені наші предки і намагалися в цей день нікого не обговорювати і тим більше не засуджувати.

Не можна 8 жовтня чіпати старі дерева, наприклад, пускати їх на дрова. У народі говорили: в стовбурах в цей час ховаються душі людей і, зрубавши дерево, можна зробити їх беззахисними.

Не слід нікому розповідати погані сни до заходу сонця. Прапрапрадід вірили, що тоді вони збудуться. 

Не варто 8 жовтня приймати рішення про зміну виду діяльності, роботи або місця проживання.

Підвищується ймовірність обману і шахрайства. Не варто в цей день довіряти малознайомим людям і вкладати гроші в сумнівні товари і послуги.

Не можна 8 жовтня ходити в брудному і рваному одязі та взутті. Це може призвести до проблем з грошима.

Народні прикмети на 8 жовтня

  • По повітрю літає багато павутини - до потепління.
  • Якщо ще не пропали павуки і мухи, то тепло ще затримається на кілька тижнів.
  • Якщо на стежках замерз бруд, то наближається похолодання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень