Що категорично не можна робити на цвинтарі: заборони для православних

Щоб не накликати на себе біди

Кладовища – місця поховання людських тіл, які вважають містичними та енергетично сильними. Тут важливо дотримуватися ритуалів і правильно поводитися.

Що категорично не можна робити на цвинтарі православним

Не можна приходити на цвинтар після заходу сонця. Вважається, що день – час живих, а ніч – час мертвих і, відвідуючи цвинтарі в сутінках, ви можете потривожити покійного або навіть розгнівати його.

Також не варто відвідувати цвинтарі на великі церковні свята, для цього є спеціальні дні.

Не можна підіймати з могили речі. Існує повір'я, що всі речі, що лежать на могилі, належать покійнику. Тому в жодному разі не можна забирати з собою нічого, а якщо щось впустили – не підіймати.

Не можна відвідувати цвинтар вагітним жінкам. Кажуть, що у дитину може оселитися чужа душа або мерці заберуть народжену дитину до себе.

Надмірно радіти чи тужити. Згідно з народними прикметами, не можна дуже переживати і засмучуватися – покійнику стане вас шкода і він захоче вберегти рідну людину від біди, забравши її до себе.

Не можна йти на могили в день народження покійного, а також у день його ангела.

Не рахуйте на цвинтарі гроші. Ви ризикуєте зіткнутися зі злиднями.

Джерело: meta.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень