Що було на «Азовсталі» тепер на власні очі можуть побачити рівняни (ВІДЕО)

Завдяки «Оресту»

Фотовиставку світлин бійця полку «Азов» Дмитра Козацького з позивним «Орест» відкрили 14 червня у Рівному.

Вони зроблені у підземеллях металургійного заводу, коли його штурмували ворожі війська рф. Нині чоловік разом з побратимами перебуває у російському полоні, тож виставка покликана нагадати про героїв, розповів її координатор Олександр Харват.

На світлинах Дмитра Козацького – поранені українські воїни у польовому шпиталі у підземеллях металургійного заводу. Перед тим, як потрапити в полон, чоловік виклав фото, зроблені у підвалах заводу, у вільний доступ.

В усіх фотографіях є погляд художника, є композиційна складова, світлотіньова та кольорова гама, він все професійно зробив.

 

І коли він виклав ці фото, я відразу прийняв рішення, що треба зробити виставку, а не лише у соцмережах, щоб якомога більше людей побачили ці світлини, – розповів координатор виставки Олександр Харват.

Дмитро Козацький, з позивним «Орест», є студентом другого курсу Острозької академії – навчається на політолога. Після Рівного виставку його робіт «Азовсталь. Світло переможе» покажуть і в Острозі.

Безперечно, ми дуже переживаємо за Дмитра, і чекаємо, що незабаром він зможе повернутися на навчання, оскільки буде наша перемога.

 

Його світлини дають нам певне відчуття того, як насправді жила «Азовсталь», як вона боролася, – сказав проректор НУ «Острозька академія» Дмитро Шевчук.

У день виходу з підземелля металургійного заводу Дмитро Козацький закликав розповсюджувати його фото та відправляти на міжнародні конкурси.

За словами голови журі Міжнародного конкурсу репортерської фотографії «Life Press Foto» за серію світлин присудило Дмитру Спеціальну нагороду та золоту медаль.

Відвідати виставку можна у ТРЦ «Злата Плаза» на -1 поверсі.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень