«Що Америка буде і що не буде робити в Україні»: Джо Байден опублікував колонку в The New York Times

Тиждень тому це видання виступило, фактично, за «здачу України» Росії

Цікавий хід зробив президент США Джо Байден: він опублікував «гостьову авторську колонку» у виданні The New York Times, який вважають чи не головним друкованим органом Демократичної партії.

Тиждень тому це видання опублікувало редакційне звернення з закликом до Білого Дому – визначитися – наскільки сильно США мають влазити в конфлікт в Україні, які так чи інакше «доведеться приймати важкі, але необхідні територіальні рішення для досягнення миру з Росією»

В останній день травня Джо Байден опублікував колонку у The New York Times колонку ц відповідь із заголовком «Що Америка буде і що не буде робити в Україні».


Подаємо основні її тези у перекладі Ostar Yarysh

  • По-перше, Джо Байден оголосив, що вирішив надати Україні просунуті ракетні системи і боєприпаси – «які дозволять точніше вражати цілі на полі бою в Україні». Але додав, що США не заохочують Україну наносити удари за межами її кордонів.

  • Поставки зброї до України продовжаться. Включно з артилерією, ракетними системами, гелікоптерами, Джавелінами, Стінгерами, дронами, радарами та боєприпасами.

  • Крім цього, Україна отримає мільярди доларів фінансової допомоги, яку затвердив Конгрес.

  • Джо Байден підкреслив, що принцип “Нічого про Україну без України” залишається в силі, і що він не буде закликати Київ - приватно чи публічно - йти на жодні територіальні поступки Росії.

  • Водночас США продовжуватимуть працювати з союзниками та партнерами щодо санкційного тиску на Кремль, а також щодо зменшення їхньої енергетичної залежності від Росії.

  • Америка буде і далі підсилювати східний фланг НАТО, але при цьому США не бажають війни між НАТО та Росією.

  • Тому Сполучені Штати не будуть прямо втручатись у війну - ні надсилаючи свої війська в Україну, ні атакуючи російські сили.

  • Станом на зараз в Білому домі не бачать ознак того, що Росія має намір застосувати ядерну зброю в Україні. Однак як підкреслив Джо Байден, будь-яке застосування такої зброї, будь-якою мірою буде “абсолютно неприйнятним і матиме серйозні наслідки”.

    ▪️ Від себе додам, що оголошення нового пакету військової допомоги від Білого дому очікується пізніше в середу. За повідомленнями, він має бути на суму $700 млн. Чекаємо офіційних деталей.

Також в соцмережах публікують таке фото. Можливо це перша партія тих самих MLRS/РСЗВ для України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень