«Ще вчора він спілкувався з підписниками»: на війні загинув відомий український поет з Рівного

Максиму Кривцову було лише 33...

Колаж: Новинарня

Повномасштабна війна, яку проти України майже два роки тому розв'язала росія, забрала життя військового та поета родом з Рівного Максима Кривцова. Ще вчора він спілкувався з підписниками, а 7 січня його мати - бібліотекар школи №23 Рівного - повідомила про те, що він загинув.

«Фіалками мій найдорожчий син проросте»

Під останнім дописом Кривцова у Facebook, у якому він пропонував підписникам «поворожити» на книжці, вчора з'явився коментар від його матері. Жінка повідомила, що її син загинув.

Що відомо про Кривцова

Кривцов пішов на війну добровольцем у 2014 році. До цього він був фотографом та писав вірші. Потім він працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС та у Veteran Hub-і. Майже два роки тому він повернувся на фронт на тлі повномасштабної війни. В одному з інтерв'ю поет пригадував, що до цього він мав «жахливу мрію», про яку сильно пошкодував вже 24 лютого 2022 року.

— Я мав одну жахливу мрію, мені це часто снилося: ходити по Києву з автоматом, чекати на свою станцію метро зі зброєю на колінах.

 

Я з тих жахливих людей, які говорили, що потрібно, щоби війна перенеслася на вулиці, як пожежа.

 

Щоб інші також зрозуміли, що відбувається. Вранці 24 лютого я дуже пошкодував про ці думки, - говорив Кривцов.

У 2023 році поету виповнилося 33 роки. Він встиг написати чимало віршів. Випустив збірку «Вірші з бійниці», яка стала однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського відділення ПЕН -  міжнародної неурядової організації, яка об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів.

Пісні на слова Максима Кривцова виконує український музичний гурт Yurcash (Юрке́ш).  Це «Панівна висота» , «Він в ЗСУ, вона в ТРО», «Жовтий скотч». Остання з названих стала  саундтреком до фільму «Наші котики».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень