Шашлики без шкоди для фігури: важливі правила і добірка корисних маринадів

Їздити на шашлики можна не лише із задоволенням, а й з користю

У своєму Instagram нутриціолог Надія Пахірко розповіла кілька секретів, як ходити на шашлики із задоволенням і правильно. Експерт також поділилася смачними та корисними маринадами для шашликів.

Шашлики без шкоди для фігури:

1. Вибираємо м'ясо. Підходять курка, індичка, яловичина, телятина. Намагайтеся вибирати шматочки без жирового прошарку.

2.Рибу можна будь-яких сортів. Чудово приготувати у фользі на решітці.

3. Готуємо маринад. Для правильного маринаду підходять: кефір, соєвий соус, оцет, мінералка. Додавайте багато зелені і цибулі.

Техніка безпеки на шашличний день:

Заздалегідь подбайте про наявність правильних закусок на шашличному столі. Купіть свіжих овочів, зелені, цільнозернового хліба.

 

Подбайте про правильний соус. Покупні соуси збільшують калорійність вдвічі. Збийте свіжі томати в блендері, додайте солі, часнику, перцю. Смачно і швидко!

 

Дотримуйтесь звичного раціону в цей день. Пийте воду, їжте кожні три години. Не залишайте місце для шашликів. Інакше голод буде звірячим.

 

Гості продовжують їсти, навіть коли наїлися. А ми знаємо, що нашому тілу це не сподобається. Зупиніться або їжте овочі!

 

Пам'ятаємо про воду! Візьміть з собою! Пийте! Вода дає відчуття наповненості шлунка і зайвий шматок в горло не піде.

Корисні маринади для шашликів.

1. КЕФІРНИЙ.

М'ясо натерти перцем, сіллю, каррі. Покласти в глибоку миску. Залити нежирним кефіром. Додати багато рубаного кропу, петрушки і ріпчастої цибулі. Залишити на ніч під пресом в холодильнику. 

2. ОВОЧЕВИЙ.

Цибулю і солодкий червоний і зелений перець ріжемо тонкими кільцями. На дно каструлі кладемо шар цибулі і перцю + сіль, перець - шар м'яса, потім знову цибулю і перець і т. д. Залишити на ніч.

3. НА ГАЗОВАНІЙ ВОДІ.

Вода з газом, цибуля, лимон і спеції з сіллю. М'ясо натираємо перцем, сіллю і спеціями. Вичавлюємо лимонний сік, різаний півкільцями цибулю. Перемішувати. Кладемо в глибоку каструлю і заливаємо газованою водою. У холодильник на ніч.

4. З ПОМІДОРАМИ.

Багато цибулі, сіль, перець, лавровий лист і різані помідори. Помістити м'ясо в глибоку каструлю. Посолити, поперчити, всипати різану цибулю і помідори. Руками вм'яти в м'ясо цибулю, помідори і спеції. Накрити кришкою і прибрати на ніч в холодильник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень