Шанс уникнути покарання: на Рівненщині стартує місячник добровільної здачі зброї

Незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків

З 14 січня до 10 лютого цьогоріч громадяни можуть звернутись до відділів і відділень ГУНП, до дільничних офіцерів поліції області та добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спецзасоби.

Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони після відповідної перевірки можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законодавством порядку.

Також громадяни, близькі родичі яких померли, повинні здати у 5-денний строк зброю чи спецзасоби, що їм належали, до вирішення питання про спадщину.

Зберігання ж зброї та спецзасобів без дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу та конфіскації зброї.

В разі добровільної здачі зброї, що передбачено ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

Однак за незаконне поводження з вогнепальною або холодною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами частина 1 та 2 вказаної статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

З питань добровільної здачі зброї необхідно звертатись до територіальних підрозділів поліції ГУНП у Рівненській області.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень