Серж Марко: «Дякую пане міністр, або чому я не піду вже в політику». І до чого тут Шабунін та ОП

«Ну й*пта, хоч би не палились вже...»

 

Серж Марко

Серж Марко раніше був помітною фігурою у «Демсокирі». Це партія, яку асоціюють з Порошенком, і вважають чимось на кшталт «мододіжки» партії «Європейська солідарність». Проте, це, як виглядає, вже не зовсім так: багато чого змінила Війна.

Люди, які одягають форму і йдуть у реальний бій, стають здатними – не лукавити, і не шукати вигоди, а бути собою. Як виглядає, Серж Марко один із таких людей.

Подаємо далі його  допис на ФБ, який отримує цими днями чималий розголос в мережі:

Дякую пане міністр, або чому я не піду вже в політику

Я ще раз хочу подякувати Олексію Резнікову за його працю, за його роботу в сфері БПЛА, за той удар, який йому довелося прийняти на себе, давши інтервʼю про «весільні дрони», щоб була хоч одна відповідь офіційної особи, про те що мавік – то не є критично важливим засобом для української армії, тому ей, китайці, не треба обмежувати поставки, це просто «весільні дрони», і це паралельно впровадженню «Очей» по армії, які якраз до мавіків і розроблялись.

Ну, китайці вже не вважають що це весільні дрони, тому ті хто тоді гигикав з відповіді, не повинні зараз нити що мавік вже хер купиш.

Хочу подякувати за переговори, за зброю, за те що людина ці півтора роки не вилізала з перемовин, і притому успішних, що допомогло наданню Україні багато зброї.

Також дякую пану міністру, який прислухався до пілотів, які розповіли про успішну тактику застосування БПЛА невеликої польської компанії WB group, що в перспективі привело до масштабних заказів і масштабування виробництва компанії. І багато чого іншого. Але річ не про це.

А про наш нарід, логіку, інститут репутації та чому я поставив хрест на політиці.

15 серпня я написав пост, подякувавши Олексію Резнікову за працю. Його тоді ніхто не знімав з посади, багато хто не зрозумів навіщо я цей пост взагалі написав.

А написав я його тому, що мені один знайомий проговорився в діалозі, що можливо Резнікова знімуть з МО.

Фраза була така:

- Там є політичні домовленості, але там теж нормальна кандидатура, тобі сподобається.

 

ФОТО ВВС, Олексій Рєзніков

«Теж нормальна кандидатура». Я чесно сказати тоді прио*уїв. Бо в моїй голові почали складатись пазли «яєць по 17», «літніх курток» та іншого.

І так, в мене були зустрічні аргументи про «навіщо міняти міністра МО посеред війни та ломати систему?», «А як на це відреагує та команда що вже працює в МО» та багато інших, але зрозумів що зверху все розглядається саме так. Теж нормальна кандидатура.

Що може піти не так?

І почали зʼявлятися нові факти. Про конфлікт Шабуніна з Резніковим по центру інновацій, бо Шабунін там щось не зробив,

Резников за це його звільнив, Шабунін який є бійцем ТРО, але воювати звісно не збирається, подумав що це спроба відправити його воювати, а так як воювати для Віталіка – це особиста образа, що можна побачити ще з ситуацій кількарічної давнини, то Віталік включився в мочилово.

Ну і підключив звісно антикортусовку. Сама антикортусовка дуже співпрацює з частиною

«Голосу». Ну як «Голос», це та сама фракція «Справедливість», яка відокремилась від «Голосу» та пішла під крило ОП. Тому деякі проекти законів, наприклад 8003, де прописували заборону від участі Рябошапки на директора НАБУ, підписали «Слуги» Давид Арахамія, Олександр Корнієнко, Анастасія Радіна, а також членкиня фракції «Голос» Олександра Устінова.

А ще в «Голосі», тобто «Справедливості» і майбутній міністр оборони Умеров. Випадково.

Так буває.

Анастасія Радіна – це саме та «слуга», яка заявила про втричі дорожче закуплені «літні» куртки, а коли Резніков запропонував парі – відморозилась.

А ще вона членкіна ЦПК ім Шабуніна. Теж випадково. Ну так буває. Це до речі не перша особа з центра Шабуніна в «слугах». Є ще Галіна Янченко. Може і ще є, не слідкував. Але і цього достатньо для цього посту.

Мені була незрозуміла історія з цими куртками та яйцями.

Ні, питання не в тому що я покриваю корупцію, а в тому що доволі просто було знайти відповіді по цінам по яйцям та вартості курток.

 

Ну навіть Дана Ярова пише що зараз почали закупівлі по системі Прозорро, і це дозволило знизити вартість закупівлі яєць з 8 грн (за 1 категорію) та 9 грн (за вищу категорію) до 6.3 грн. (категорійність незрозуміла, але це вже велика знижка та перемога).

 

Ну тобто людина яка в антикорупційній раді МО вказала прямо вартість закупівель тих самих яєць. І норм, нарід навіть не помітив. Її з цією перемогою на сторінці привітали люди у яких на сторінках викладена історія про яйця за 17 грн. Як ми розуміємо, логіка, не сама сильна їх сторона.

З «літніми» куртками теж цікаво.

Шабунін має декілька сотень репостів, розповідаючи про те як вони не відповідають ТУ, і це зрада. Але це маніпуляція, тому що МО не закупало їх по ТУ, а по спрощеній процедурі, бо була задача дуже срочно знайти необхідну кількість курток, в вартості не вище що є в бюджеті МО, та одягнути бійців.

Знайшли те що максимально близьке було, та купили і одягнули. Закрили потребу армії, бо була тоді срака. І замість вдячності отримали від «антикорупціонерів» на горіхи.

Цікаво що в мене є пост, де голови таких текстильних монстрів, Олександр Соколовський та Олег Мітрохін, які до речі поставляють куртки та форму в армію, доволі предметно відповіли по цій темі, і зради там немає.

Зрада по курткам надумана, і взагалі там є більш цікавий кейс з колишнім міністром Степановим.

Я звав Ніколова в каменти навіть. Ні Шабунін, ні Ніколов не прийшли. Алергія в них на пруфи, не люблять вони такого спілкування. Буває.

Віталій Гайдукевич та Віталій Шабунін обидва родом із Рівного: тут закінчували школу та ВНЗ, тут робили свої перші кроки у шоу-бізнесі та політиці

Особливо цікавими виявились люди які вважають себе порохоботами. Які на своїх сторінках розкачували цю зраду. Хоча розуміють що рішення по зміні міністра оборони приймає ОП, причому та ж сама людина що і раніше.

І коли починаємо спілкуватись за Резнікова, якесь імбецильне-восьмібитне пише мені «ах ти зелібоба!».

Окей, хай я зелібоба, але давайте по вам.

 

Тобто ви вважаєте що Єрмак міняє міністрів оборони, бо таким чином він бореться з корупцією?

 

Скажіть прямо, рішення Єрмака по зміні міністрів оборони, того ж Загороднюка на Тарана були обосновані антикорупційними мерами?

І тут плавляться люди зразу. Цікаві люди до речі. Декілька років тому матюкали Шабуніна, Ніколова та Ткача. Зараз всі сторінки в їх розслідуваннях по Резникову. А щось помінялось?

Ну, тобто ви визнайте, що ви або думку про антикорупціонерів поміняли, або їх розслідування стали аполітичними та професійними? Теж не можуть відповісти.

А потім в нас воют що немає інституту репутації, що в нас совкові довбограї головою не думають і за Тимошенко чи комуністів голосують.

 

Що в деяких пам'ять, як у рибок. Але коли ти тут питаєш- то ви не розумієте, це інше. Ага, ага.

На фото Андрій Єрмак
На фото Андрій Єрмак

Тут до речі моя повага ОП, так тримати людей на зраді, як кукловод маріонетку, да так щоб люди які хейтять голову ОП, бігали з інформаційними вкидами від цієї людини – ну це прям треба мати рівень, щоб так нарід в дурні клеїти. Профі.

Люди які бігають з інформаційною бомбою від ОП біжать до тебе, і звинувачують тебе в роботі на ОП. Це якесь Чорне Дзеркало по українськи.

Окай, ти проти Рустема Умерова? Запитаєте ви.

Ні, не проти. Гарні про нього відгуки. Знов же ж таки, більш плідну (в теорії поки) співпрацю з Турцією може організувати. А це важливо.

То що тобі не подобається?

А вся історія не подобається.

Бо якби ОП домовилось зі «Справедливістю» і вирішив поміняти міністра оборони – ну всі б здивувались, але ну вирішив так вирішив.

 

Але коли ОП піднімає кишенькових антикорупціонерів, щоб зробити історію перемоги добра над корупцією – ну не повинно воно так працювати.

Взагалі я вважаю що антикорупціонери повинні бути незалежними, в цьому і є сенс антикорупції. Коли голова ОП вказує кого мочити, щоб зробити історію перемоги – то це не є гуд.

Якщо Резніков корумпований – ну посадіть його, чого ви його послом відправляєте? Якщо він невинний – ну тоді ви обісрали міністра оборони воюючої країни.

 

Знов жеж, в мене є побоювання що новому міністру оборони антикорупціонери зроблять «теплу ванну». Ну не будуть же вони виявляти корупцію у того хто їм близький?

Наведу приклади.

Ось є наприклад УП. І є Сергій Лєщенко в УЗ. Хер пойми чим він там займається та за що йому платять зарплату. Нещодавно її взагалі засекретили. І подивіться на сторінку УП. А там немає про це інфи.

А чому? Тому що ви дивитись серіал «Ой не чує бабка». З елементами антикорупції.

Фукуяма та провідні антикорупціонери України, які нехіло гребуть бабки в умовах війни

Чи наприклад Шабунін. Заходимо на його сторінку і бачимо що людина дуже переживає, що декларації будуть закритими.

Виноватці там вказані Бужанській та Павлюк, які звісно упирі. Але чомусь про ще одну людину яка там була при справі, Шабунін «забув». Про Галіну Янченко, теж зі «слуг», випускницю ЦПК.

«Ой не чує бабка-2». Буває.

Єдине, критикам Шабуніна варто пам'ятати, що кримінальні справи проти нього почали відкривати саме за Порошенка

І в цьому проблема. Чи не стане Умеров новим «Тим-про-кого-не-можна-казати» в ОП та антикорупціонерів?

А що йому робити з позовом до Держаудиту, там де голова трошки прибрехала? Тепер то зрозуміло чого, була акція «розкажи про яйця коррупціонера».

Ну, тобто, якщо він зупинить той позов – то це буде не дуже, значить він афілійована особа в цій схемі. Якщо позов буде реалізований – то виявиться що голова Держаудіту та антикорупціонери – балаболи, а це ж люди які його привели до посади міністра, не дуже красиво виходить.

Найем та Лещенко -- великі українські "антикорупціонери" та "демократи"
"Успішні і багаті" антикорупціонери України

Яке рішення не вибери – обидва погані. І хто посадив нового міністра оборони на такий шпагат? Отож. А йому працювати ще, а тут такий старт.

Ну і в МО теж все розуміють, як там все сталось, і чому Умеров міністр. А йому з цими людьми працювати ще.

Так може ти щось маєш проти антикорупціонерів- запитаєте ви.

Та ніт. Люди працюють, ефективно, міністра оборони ось поставили.

Просто це я в рожевих окулярах колись був. Сидів в Демсокирі, вірив в те що можна побудувати партію без того щоб продати лояльність олігархам чи голові ОП, що країні потрібні незалежні інституції. Що людям це потрібно.

Люди не зацінять, вони зацінять любий вкид, головне щоб емоційний, і на злодія вказали. Ніхто розбирається не буде, це нікому не потрібно. І я не потрібен. Тому і вирішив що мене в політиці більше не буде.

 

А Шабунін багато років на коні, працює, розміщає афільованих людей в партії влади. Він краще мене розуміє як працює українська політика. І Устінова теж. І Умеров.

 

Люди працюють, і якщо брати того ж Шабуніна та Умерова – ефективно надо визнати. А якщо ефективно – то на своєму місті люди.

Віталій Шабунін. Фото з інтернету.
Антикорупціонер, якого світ не видів. Справжній "герой нашого часу"

Ну а те що є «нюанси» – ну, то реальність української політики.

От наприклад ті ж люди які розміщали матеріали про Резникова, постять зараз зраду що на місце Умерова в фонд Держмайна приходить людина, по якій багато питань, і вона афільована...з ОП, як так співпало, буває. І всі бігають з цією зрадою.

Чого ви ноєте, ви зробили це разом, як то кажуть, якщо ви не бачите зв'язку, ну це ваші проблеми.

Ти вилизуєш Резнікова – задвигають мені. А навіщо? Я людину бачив пару раз всього. Він політичний труп, «міністр-яйце».

У Великобританію теж не збираюсь. Цим постом я можу тільки натягнути відносини з діючим міністром оборони, а сенсу від підтримки колишнього вже немає.

Вам просто не зрозуміти деякі речі. Є така річ як принципи. А я завжди вдячний тим, про кого знаю факти, як він пахав на армію.

 

Я такі факти про Резнікова знаю. І це моя сторінка, я пишу тут не для вас, а для себе. Це мій психотерапевт, я просто викладаю тут думки і вони так покидають мою голову.

 

Мені срати на вашу думку. Якщо я хочу комусь сказати «дякую»  – я це скажу. І можливо скажу це майбутньому міністру.

І я не політик. І не буду. Люди що вказані вище – вони політики. А я – ніт. Не моє це. Але хоча б можу дозволити собі казати те що думаю. Це теж багато.

Не всі це можуть собі дозволити.

Якщо ти не політик, і претензій до нового міністра в тебе немає, і ти кажеш що так побудована політика ОП та його мінйонів, то чого ж ти оце все?

 

Це ж не зміна Загороднюка на Тарана і не зміна Коболева на Вітренка (від яких теж радів простий нарід, до речі, а потім щось пішло не так). Це гарна кандидатура. Чого ти не радієш?

Та якось процес всього цього не радує... Як в анекдоті тому про новорічну ялинку. Коли на зустрічне питання людина відповідає: - Та чогось не радує.

Якось так. Процес не радує. Політика ОП не радує. Відсутність інституту репутації не радує. І легкість з якою маніпулюють людьми – теж не радує. І перспективи такої політики- також.

Тому піду політаю. Може знайду чим себе порадувати.

Серж Марко на тлі бойового прапору. Фото з його ФБ-сторінки

P.S. Каменти від ботів теж не радують до речі. Ну й*пта, хоч би не палились вже...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень