Сенцова хочуть посадити на 23 роки

У окружному військовому суді Ростова-на-Дону триває суд у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченко, сторона державного обвинувачення озвучила терміни ув’язнення для підсудних.

Обвинувачення просить суд кваліфікувати дії Сенцова як створення та участь у терористичному угрупованні й здійснення терористичного акту, повідомляє "Радіо Свобода". За сукупністю скоєних злочинів для нього просять покарання у вигляді позбавлення волі строком на 23 роки у виправній колонії суворого режиму. Для іншого підсудного - Кольченка - прокурор просить 12 років позбавлення волі.

У Північно-Кавказькому окружному військовому суді почалися дебати у справі Сенцова та Кольченка.

"Сенцова і Кольченка звинувачують у тому, що вони сприйняли ідеологію "Правого сектора", а не в участі у "Правому секторі", - заявив прокурор Олександр Ткаченко. Сенцов і Кольченко відмовилися брати участь у дебатах.

Нагадаємо, українців заарештували навесні 2014 року в Криму. Кольченкові загрожує щонайменше 10 років за ґратами, а Сенцову - 20. Обидва своєї провини не визнають.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав підсудних політв’язнями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень