Секрети вдалої висадки огірків: треба особлива підготовка насіння

Та ґрунту

Оптимальний час посадки огірків – кінець травня – початок червня, адже вони люблять добре прогрітий ґрунт.

Для того щоб зібрати хороший урожай, ці гарбузові потрібно правильно посадити. Знавці рекомендують садити насіння гібридів. Вони швидше дають плоди і при цьому – менш вибагливі, пише Ukr.Media.

Є два варіанти висадки огірків: насінням чи розсадою.

Якщо вирішите сіяти огірки, їх варто попередньо прогріти. Це вбереже рослину і майбутній урожай від багатьох бактеріальних хвороб.

Щоб прогріти насіння, його обробляють гарячою водою (50° С) протягом 20 хвилин. Температура води поступово знижується, тож потрібно потроху підливати гарячу воду. Після завершення процесу насіння охолоджують холодною водою і розкладають, щоб просушити.

Висаджувати таке насіння треба у той же день, у крайньому разі - на наступний.

Краще обирати торф'яний чи паперовий горщик, аби при пересадці не пошкодити коріння

Грядку під огірки краще робити теплою. Для цього тижня за два-три до посадки риють траншею шириною і глибиною близько 30 см. Нижню частину (15 см) заповнюють гноєм або перегноєм. Зверху засипають ґрунт так, щоб вийшов горбок. Для кращого ефекту траншею можна накрити чорною плівкою.

Насіння висівають на глибину 2-3 см. Відстань між насінням у рядку - 10-15 см, між рядками - 50-70 см.

Бажано не скупитися з насінням, а садити в одну лунку по дві-три  насінини, щоб після проріджування залишити один - найсильніший паросток.

Щоб насіння не змерзло вночі, рядок бажано накрити плівкою чи лутрасілом.

Найкращі екземпляри розсади - ті, у яких 3-5 листків

Висадка розсади огірків

Огірки не переносять пошкодження кореневої системи, тому розсаду вирощують у торф’яних горщечках. Висаджують огірки разом з цими горщиками.

При купівлі розсади треба вибирати найсильніші кущі, але так, щоб на них не було більше 3-5 листків. Після висадки розсади потрібно стежити, щоб ґрунт завжди був вологим. Якщо раптом передають заморозки, рослини краще «підгодувати» суперфосфатом.

Зверніть увагу, що коріння огірків розташовані неглибоко від рівня ґрунту і часто виступають на поверхню землі. Через це огірки дуже корисно удобряти перегноєм чи компостом.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень