СБУ пов'язала держзраду Дубінського зі справою «про корупцію» сина Байдена? (ФОТО)

Матеріал «Нью Йорк Таймз»

Цікавий поворот, і цікаво, що про це повідомляє американська преса.

Українські правоохоронці звинувачують депутата Верховної ради Олександра Дубинського, екс-депутата Андрія Деркача та колишнього заступника генпрокурора Костянтина Кулика у державній зраді, а саме в тому, що вони діяли за вказівкою російської розвідки, допомагаючи адвокату Дональда Трампа Рудольфу Джуліані кілька років тому – пов’язати Байден з корупцією в Україні.

Про це розповідає New York Times у статті за авторства свого київського кореспондента Едрю Кремера від 14 листопада.

Напередодні Дубинського було оголошено підозрюваним у державній зраді та участі у злочинній організації, суд у Києві заарештував його на 60 діб.

До обвинувачених, як пише New York Times, входить колишній заступник генпрокурора Кулик, який у 2019 році підготував меморандум, який пропонує Україні провести розслідування щодо Хантера Байдена, сина президента Байдена.

Дубинський та Деркач публічно виступали за розслідування в Україні справи Хантера Байдена.

 

Вони також підтримували хибну теорію про те, що саме Україна, а не Росія, втручалася у президентські вибори 2016 року у США, зазначає New York Times.

 

Всім трьом було пред'явлено звинувачення у державній зраді та приналежності до злочинної організації.

Тут і вище скриншоти з публікації в "Нью Йорк Таймз"

Як нагадує видання,

Напередодні виборів 2020 року Джуліані, а потім Трамп закликали українських чиновників розслідувати звинувачення проти Хантера Байдена.

 

Ці зусилля включали телефонний дзвінок Трампа президенту Володимиру Зеленському у липні 2019 року із закликом провести розслідування щодо Байденів. Трамп та Джуліані заперечували, що в їхньому контакті з українськими чиновниками було щось недоречне.

 

Згадані події призвели до спроби імпічменту Трампа в Палаті представників, його тоді виправдали в Сенаті США.

Як пише New York Times

Українські ЗМІ у вівторок припустили, що зараз ця справа може бути сигналом Байдену, коли його адміністрація вимагає від Конгресу США військової допомоги Україні.

 

У заявах, опублікованих у понеділок, українська поліція та СБУ заявили, що всі троє обвинувачених були членами шпигунської мережі, створеної всередині українського уряду та керованої ГРУ.

СБУ заявляє про наявність доказів того, що депутат Дубинський провадив «інформаційно-підривну діяльність» на користь Росії.

За даними слідства, він мав позивний «Буратіно» та входив до складу злочинної організації, сформованої ГРУ.

У минулому Дубинський відомий журналіст і один із найвідоміших депутатів від правлячої партії «Слуга народу». 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень