«Сапфір» вільний: у орків відбили унікальний український корабель (ФОТО)

Український корабель «Сапфір» звільнили від окупантів

"Сапфір" - фото ГУР Міноборони
"Сапфір" - фото ГУР Міноборони

Рятувальне судно «Cапфір», захоплене росіянцями, повернулося під контроль України. Сьогодні його доставили в румунський порт Суліна.

Усіх 19 членів екіпажу звільнили з російського полону ще 24 березня - у рамках першого обміну полоненими.

«Сапфір» - єдине українське цивільне спеціалізоване судно, що знаходиться в постійній пошуково-рятувальній готовності і здатне виконувати відповідні задачі у відкритому морі.

З початку повномасштабної агресії рф проти України рятувальний буксир виконував рятувальні операції на Чорному морі. Зокрема, за участі «Сапфіра» ліквідували пожежу на борту танкера «Millenial Spirit» (прапор Молдови), яка виникла в результаті російського ракетного обстрілу.

Джерело: Gazeta.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень