Сангрія, Апероль Шприц чи Беліні: які літні койтейлі приготувати на основі вина

Просто, а головне по-літньому

Сомельє мережі Basilic, Дмитро Лаушкін пропонує рецепти простих коктейлів на випадок, якщо у вас залишилось невелика кількість вина  (у когось так буває?), або якщо надто складні рецепти самотужки робити лінь і хочеться просто розслабитись.

САНГРІЯ

Класична сангрія – напій на основі червоного вина, у складі якого, крім безпосередньо вина, також є шматочки цитрусових і цукор.

Але традиційний рецепт зазнав змін.

Зараз його готують його із найрізноманітнішого вина – білого, червоного, рожевого, ігристого. Як фруктове доповнення до складу додають виноград, яблука, лимони, полуницю, малину і усе, на що вистачить вашої фантазії. Тому для кожного своя сангрія, головне – не помилитись у пропорціях.

Ідеальна сангрія – це 300 мл білого або рожевого вина, слайси з яблука, полуниці та апельсину. Заливаємо усе 500 мл мінеральної води, додаємо лід та насолоджуємося найідеальнішим напоєм для спеки.

КАЛІМОЧО

Невпевнені, як вчинити з залишками червоного вина? Додайте трішки кока-коли і ви отримаєте один з найпопулярніших іспанських коктейлів – Калімочо. Своє походження він бере у країні Басків.  Цей рецепт не підійде для більшості поціновувачів вина, але молодь може сміливо поекспериментувати.

Смак виходить дивакуватим.

Для однієї порції коктейлю нам знадобиться 100 мл червоного вина, 30 мл кока-коли та скибка лимону. З’єднайте колу і вино в широкій склянці. Звісно ж, не забудьте про лід, трохи перемішайте і додайте лимон. Ось і все, насолоджуйтесь.

КІР (КІР РОЯЛ)

Простий у приготуванні, ненав‘язливий у смаку та досить ефективний. З’явився він у Франції у місті Діжон і має дуже цікаву історію виникнення.

Традиційно він робиться на основі білого вина з сортів Аліготе або Шардоне з додаванням чорносмородинового лікеру.

Для Кір Рояла знадобиться шампанське, але у наших реаліях стане у нагоду будь-яке з бульбашками (крім Фраголіно).

Отож, у келих для ігристого додайте декілька шматків льоду, налийте близько 30 мл лікеру Касіс і залийте 120 мл ігристого вина. Щодо пропорцій – єдиної думки нема й досі, тому ви самі можете регулювати насиченість смаку. 

БЕЛІНІ

Основні інгредієнти – ігристе вино і персикове пюре або ж сік, які змішують в однакових пропорціях. В оригінальному рецепті також додають трішки малинового пюре, яке надає ніжно-рожевий відтінок напою.

Коктейль подають у келиху для ігристих вин – флейті.

Белліні входить в список офіційних коктейлів Міжнародної асоціації барменів і його існує кілька різновидів. Ігристе можна використовувати будь-яке, та все ж найкращим вибором стане Просекко.

У 100 мл добре охолодженого ігристого, додаємо 30 мл персикового соку, злегка розмішали та отримуємо надзвичайно смачний коктейль.

АПЕРОЛЬ ШПРИЦ ????

Тут будь-які слова зайві, адже культ Апероля вже декілька років несеться стрімко та впевнено.

Він став просто таки народним, годі навіть сперечатись.

Сьогодні існує багато варіацій коктейлю, але оригінальний рецепт складається з трьох рівних компонентів:  ігристого вина, біттера (Campary, Aperol) і газованої води. Наш найзвичніший Апероль Шприц і офіційний, який входить у перелік класичних, називається Венеціанський.

Це 60 мл Просекко, 40 мл біттера і трішки содової. Хоча, як зробити апероль, ви і самі прекрасно знаєте.

Джерело: spacemag

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень