ТОП-5 великодніх салатів

Прпонуємо кілька рецептів смачних та красивих салатів, які допоможуть урізноманітнити пасхальне меню

Салат «Пасхальне яйце»

Інгредієнти:

  • Буряк - 1 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Копчена курка - 150-200 г
  • Твердий сир - 100 г
  • Яйця - 2-3 шт.
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Майонез, сіль, перець, зелень - за смаком


Приготування салату:

Овочі і яйця відварити, почистити. Яйця, овочі, твердий сир натерти на середній тертці. Солодкий перець і копчену курку нарізати маленькими кубиками.

Викладати салат шарами, дзеркально, починаючи з середини тарілки. Тарілку краще взяти подовгувату, щоб була схожа на яйце. Зробити смужку з майонезу, зверху викласти смужку з буряка.

Далі викладати салат у дві сторони від буряка одночасно. Попередньо зробивши смужку з майонезу, викладаємо моркву, твердий сир, солодкий перець, яйця, копчену курку і картоплю. За смаком прикрашаємо зеленню петрушки і кропу.

Салат «Великодній»

Інгредієнти:

  • гриби печериці - 300 г
  • цибулина - 1 штука
  • відварне м’ясо - 300 грам
  • відварені яйця - 3-4 штуки
  • відварна картопля велика - 3 штуки
  • пучок черемші
  • пучок петрушки
  • твердий сир - 150 грам
  • майонез - 250 г
  • рослинна олія - 2 ст. ложки
  • сіль за смаком
  • перепелині яйця для прикраси - 10 штук.

Приготування салату:

Відварюємо до готовності картоплю в лушпинні. Курячі і перепелині яйця варимо протягом 10 хвилин, а потім охолоджуємо в холодній воді. В окремому посуді відварюємо до готовності м’ясо — свинину, телятину або курку.

Гриби промиваємо та нарізаємо шматочками. Чистимо цибулину від лушпиння, розрізаємо на дві половини і ріжемо тонкими півкільцями. Додавши столову ложку рослинної олії, на сковороді обсмажуємо гриби разом з цибулею до золотистого кольору. Солимо за смаком.

З картоплі знімаємо шкірку і натираємо на середній тертці. Курячі яйця чистимо від шкаралупи і тремо на тертці.

Зелень петрушки і черемші промиваємо водою, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Викладаємо дрібно нарізану масу в терті яйця. Замість черемші можна додати пару зубків пропущеного через прес часнику. Розкладаємо терту картоплю і яйця з зеленню по окремих піали і змішуємо з майонезом в рівних пропорціях. Відварне м’ясо нарізаємо кубиками.

Салат будемо викладати шарами. Беремо пласку тарілку, ставимо в центр невелику піалу і змащуємо краї рослинним маслом без запаху. Викладаємо по колу шар тертої картоплі з майонезом. Наступним шаром кладемо смажені гриби з цибулею.

Тепер розкладаємо шматочки вареного м’яса. Далі викладаємо терті варені яйця з зеленню і майонезом.Твердий сир натираємо на тертці і обсипаємо їм верхівку страви. «Великодній» салат готовий!

Тепер подбаємо про його оздоблення. Перепелині яйця очищаємо від шкаралупи, поміщаємо в воду з додаванням харчових барвників і тримаємо 10-15 хвилин. Потім дістаємо їх на паперову серветку, обсушуємо, ріжемо на дві половини і викладаємо по боках салата. Три-чотири яйця залишаємо цілими і кладемо їх у центр. Далі викладаємо в середину страви свіжу зелень і за бажанням — шматочки овочів (теж свіжих). Якщо маєте час, замість харчових барвників можна взяти натуральні (куркуму, сік буряка, моркви, синьої капусти) і пофарбувати яйця ними.

Відправляємо готову страву на кілька годин в холодильник, щоб всі інгредієнти просочилися майонезом.

Салат «Гніздо глухаря»

Інгредієнти:

  • Курка філе – 200 г
  • Шинка – 50 г
  • Мариновані печериці – 200 г
  • Яєчні білки – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Пекінська капуста - 5 листків
  • Сіль, перець, майонез


Для пташиних яєць:

  • Плавлений сирок – 1 шт.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Зелень кропу
  • Майонез
  • Часник – 1 зубець маленький


Приготування салату:

Картоплю помити, почистити і нарізати тонкою соломкою за допомогою тертки «Бернера», або для корейської моркви.
На розігріту пательню викласти картоплю і підсмажити на сильному вогні. Картоплю зняти з вогню і залишити, щоб охолонула.

Яйця відварити, відділити жовтки від білків. Білки натерти на великій тертці. Курку відварити і порізати соломкою.
Шинку нарізати соломкою. Печериці нарізати невеликими шматочками. Для пташиних яєць натерти жовтки, плавлений сирок на великій тертці, зелень вимити і порізати дрібно, часник почавити часникодавкою.

З’єднати разом яєчні жовтки, сир, зелень, часник і добре перемішати. Із сирної маси сформувати пташині яйця.

Листя пекінської капусти вимити, і застелити ними дно тарілки. Змішати в тарілці куряче м’ясо, печериці, шинку, яєчні білки додати майонез, посолити, поперчити і добре перемішати.

На листя пекінської капусти викласти салатну масу у вигляді невеликої гірки. Оформити салат смаженою картоплею, імітуючи пташине гніздо. Посередині покласти сирні яйця і прикрасити салат зеленню. 

Салат з желе до Великодня

Інгредієнти:

  • 200 г очищеної моркви
  • 200 г зеленого горошку
  • 350 г очищеної картоплі
  • 200 г вареної ковбаси або шинки
  • 100 г очищених від шкірки і насіння яблук
  • 5 яєць
  • 6 столових ложок майонезу
  • 3 столові ложки сметани
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 250 мл овочевого, м'ясного бульйону або води
  • 20 г желатину
  • лимонний сік, сіль, перець морква або червоний болгарський перець, петрушка для прикраси

Приготування салату:

Яйця відварити круто і очистити. Картоплю, моркву наріжте дрібними кубиками. Горошок і овочі окремо один від одного відваріть в злегка підсоленій воді до готовності. Воду злийте, овочі остудіть.

Яблуко наріжте дрібно і скропіть невеликою кількістю лимонного соку. Змішайте нарізану ковбасу, овочі та яблука у великій мисці.

Приготуйте соус: змішайте майонез, сметану, гірчицю, сіль, перець. Змішайте соус з овочами. У 250 г бульйону розведіть желатин, нагрійте, але не кип'ятіть, остудіть. Бульйон додайте до салату. Перемішайте. Вистеліть форму харчовою плівкою так, щоб плівка звисала за краї форми, половину салату розподіліть в формі.

У середині в один ряд розмістіть цілі варені яйця. Накрийте другою частиною салату. Зверху накрийте все звисаючими кінцями плівки. Постукайте формою об стіл, щоб пасхальний салат-желе повністю заповнив простір і не залишилося порожнеч.

Поставте на ніч в холодильник. На наступний день дістаньте, переверніть на пласке блюдо, зніміть плівку, прикрасьте салат на ваш смак або як на фото. При подачі наріжте скибочками гострим широким ножем .

Салат «Берізка»

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 г
  • Свіжі гриби (печериці) – 300 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Огірок маринований – 5 шт.
  • Майонез, зелена цибуля


Приготування салату:

Печериці з цибулею порізати кубиками і обсмажити на сковорідці в олії. Філе куряче відварити, додавши у воду сіль, перець горошком і лавровий лист. Яйця відварити.

Салат викласти шарами
1 шар – обсмажені гриби з цибулею;
2 шар – порізане кубиками куряче філе. Змазуємо майонезом;
3 шар – натертий на великій тертці білок;
4 шар – порізані кубиками мариновані огірки. Змазуємо майонезом;
5 шар – натертий на дрібній тертці жовток.

Потім треба прикрасити салат, щоб мав зверху вигляд берізки. Намалювати майонезом стовбур берези. Чорні смужки зробити з оливок. Дрібно порізати зелену цибулю і зробити з неї листя берези.


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

Більше оголошень