Риболовля у жовтні: яку рибу і чим найкраще ловити (ФОТО)

Поради від фахівців

Жовтень, напевно, найбільш некомфортний місяць для риболовлі. Все частіше можна спостерігати похмуре небо, а часті тривалі дощі супроводжуються холодним вітром.

У жовтні риба вже остаточно починає покидати літні стоянки і збирається у місцях зимових стоянок (вири і ями).

Риболовля приносить хороші результати при лові плотви і густери, трохи гірше клює підлящик і язь. На донну снасть, зокрема, можна зловити досить великого ляща.

На глибоких озерах хороше клювання спостерігається у рідкісні теплі дні. Ловиться риба як на тваринні, так і на рослинні насадки.

Дрібні річки приносять непоганий улов йоржа, густери, пічкура і уклейки. Більша риба такі місця до жовтня залишає, йдучи на глибину.

З поплавком риболовля у жовтні в основному проходить на місцях, заздалегідь підгодованих і випробуваних. У цей час дуже важлива достатня кількість прикормки.

До слова, на ранкових зорях у жовтні риба клює набагато слабше, а ближче до обіду клювання стає активнішим.

Для поплавочників жовтень - час використання полегшеної оснастки. Доводиться застосовувати чутливі поплавці й полегшені грузила і тонку волосінь. При цьому слід враховувати, що якщо гачок з приманкою опускатиметься на дно аж надто повільно, то насадка буде скоріше за все збита дрібною рибою. Найкраще підійде волосінь з діаметром 0.15 мм.

Серед принад штучного походження у цей час дуже добре працюють мормишки. Риба віддає їм перевагу, залишаючи без уваги звичайний гачок із насадкою. Причому клює як мирна риба, так і хижак. На тихій воді краще використовувати легші мормишки, а на течії - важчі.

Перед холодами риболовля у жовтні хороша для спінінгістів -досить активно клюють окунь і щука. Остання клює, як на маленькі блешні, так і на великі колебалки. При цьому проводка повинна проводитися біля самого дна і не дуже швидко. Щука в цей час тримається на глибині і саме там влаштовує засідки.

 

Жовтень - хороший час для любителів ловити щуку на кружки, адже осінній жор цієї хижачки не тільки найінтенсивніший, але й тривалий.

Зауважимо, що риболовля в цього місяця, хоч і не зовсім комфортне заняття - з точки зору погодних умов, але все ж можлива і може бути досить успішною.

За матеріалами Управління Держагенства рибного господарства у Рівненській області

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень