Рятує життя і додає комфорту: Мотоекіпіровка – це не тільки про стиль

Є одяг і для чоловіків, і для жінок

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

З чим у вас асоціюється байкер? З потужним мотоциклом і безперечно з брутальним стильним шкіряним прикидом. Однак шкіряні штани чи куртка, високі боти та рукавиці – це не тільки питання стильного вигляду, це питання безпеки.

Мотоекіпіровка – дуже широке поняття яке включає кілька елементів спеціального одягу, головне завдання якого убезпечити мотоцикліста під час падіння. І до речі, це не обов’язково має бути одяг з натуральної шкіри. Адже існує кілька варіацій на тему мотоекіпіровки й всі вони представлені на сайті Мотостиль, консультанти якого завжди готові допомогти споживачеві визначитися з вибором.

Обов’язкові елементи і допоміжні

Купити мотоекіпіровку в повній комплектації – це фактично інвестувати чималі кошти у власну безпеку і комфорт під час катання на мотоциклі. Так, такий спеціальний одяг коштує не дешево. Але, по-перше, ціновий діапазон досить широкий і це дозволяє придбати речі по бюджету. По-друге, не обов’язково купувати зразу всі елементи екіпіровки.

Найголовнішим елементом є шолом. Далі слід потурбуватися про такі  складові:

  • мотоштани;
  • мотокуртка;
  • мотоботи;
  • моторукавиці;
  • мотонаколінники можна купувати за потреби. Адже ви не зразу станете професійним гонщиком чи байкером який долатиме сотні кілометрів на великій швидкості по трасі.

Кожен з елементів відрізняється матеріалами, які використовують для його виготовлення. Найбільш популярний, а точніше найвідоміший матеріал – натуральна шкіра.

Екіпіровка для мотоцикліста з натуральної шкіри виглядає круто і здатна забезпечити комфорт під час катання на залізному коневі, але в натуральної шкіри є кілька мінусів – вона коштує дорого і за нею складно доглядати.

 Тому виробники запропонували моделі з деніму (але не простого, а підсиленого кевларовими волокнами), або зі спеціального текстилю. Такі моделі не складно сплутати зі звичайним одягом який ми вдягаємо для походу в офіс чи на зустріч з друзями. Це його перевага. При цьому і високий рівень безпеки й комфорт під час їзди гарантований.

Захистити мотоцикліста від травм на 100% не зможе жодна мотоекіпіровка. Втім, зменшити навантаження на частини тіла під час падіння і зустрічі з дорожнім покриттям вийде. В результаті при правильно підібраній мотоекіпіровці є шанс відбутися кількома синцями.

 

До речі, мотошолом – який є основною й обов’язковою частиною мотоекіпіровки треба міняти після ДТП. Тоді як штани чи боти можна використовувати й далі (якщо вони не втратили свій акуратний зовнішній вигляд).

Оскільки за кермом мотоцикла все частіше можна зустріти дівчат, виробники пропонують колекції як чоловічі, так і жіночі. Також доступні серії для дітей. Експерти Motostyle порадять вам кращі варіанти й в плані марки виробника, і якості й ціни з урахуванням стилю їзди й улюбленої швидкості.

на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень