Румунські в'язні масово пишуть наукові роботи

Із цього приводу прокуратура навіть розпочала спецрозслідування

Відповідно з офіційною статистикою, в 2015 році мешканці румунських тюрем опублікували 340 праць (у 2014 році - 90). На думку прокуратури, яка почала офіційне розслідування, несподівана жага ув'язнених до науки може бути пов'язана зі специфікою законодавства Румунії: воно передбачає, що за кожну випущену книгу термін ув'язнення скорочується на 30 днів.

В останні місяці за грати в ході антикорупційної кампанії потрапили багато високопоставлених політиків і заможних бізнесменів, які цілком можуть дозволити собі замовити написання книги вченим. Прокуратура Румунії проводить перевірку викладачів вузів, які значаться науковими керівниками, а міністерство юстиції запропонувало зовсім скасувати цю норму, щоб виключити зловживання.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень