Румунія не поїде на Євробачення

Дехто вбачає у цьому елемент змови

Європейський мовний союз (EBU) позбавив румунський канал TVR прав членства в організації, таким чином не давши можливості представнику від Румунії брати участь в Євробаченні. Про це повідомляється на сайті союзу.

Причиною стали багаторічні борги каналу на загальну суму близько 16 млн швейцарських франків (14,6 млн євро).

Таким чином, TVR не транслюватиме Євробачення, яке пройде в травні в Стокгольмі, а учасник від Румунії Овідіу Антон також не зможе виступити на конкурсі.

Прихильники виконавця, конкурсна пісня якого набирає мільйони переглядів, вважають, що демарш EBU - невипадковий, а питання грошей є лише приводом, аби не допустити перемогу пісні, яка закликає боротися за правду у світі, де панує неправда та лицемірство.
 

У заяві ЄВС/EBU відзначається, що союз неодноразово звертався до влади Румунії з проханням про погашення боргу.

"Останній раз уряду країни був висунутий ультиматум, за яким міністерству фінансів в Бухаресті пропонувалося виплатити 10 млн франків до 20 квітня з обіцянкою погасити решту суми до кінця року. Це не принесло ніяких результатів, і в результаті було прийнято рішення про виключення TVR з союзу" , - йдеться в повідомленні.

Однак прихильники "теорії змови" вважають, що пісню румуна не допускають на Євробачення свідомо та за мовчазної згоди самої ж Румунії.

Мовляв загальна стилістика образу румунського співака апелює до символіки фентезі, а значить до лицарства, честі, героїки та... білої раси.

Тобто, до речей, які не є прийнятними у сучасній Європі. Особливо у Швеції.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень