Рух авто заміськими дорогами без увімкнення фар: коли патрульні штрафують, а коли – виносять попередження

Є суттєва різниця

Відсьогодні і до 1 травня водіям авто в Україні необхідно вмикати на заміських дорогах денні ходові вогні, а в разі їх відсутності – ближнє світло фар.

У випадку невиконання цих вимог, на водіїв-порушників чекає покарання, згідно з чинним законодавством, наголошує старша інспекторка пресслужби патрульної поліції Рівненщини Наталія Кітюк:

– Поза населеним пунктом  патрульні зупиняють автівки за те, що вони рухаються без увімкнених денних ходових вогнів та ближнього світла фар. За таке порушення передбачене попередження, відповідно до ст. 125 КУпАП. 

 

Притягнути водія до відповідальності за ч.2 ст. 122 КУпАП (санкція статті передбачає штраф у розмірі 510 грн),  патрульні можуть лише тоді, коли вони зафіксують початок руху транспортного засобу без увімкнених денних ходових вогнів або ближнього світла фар.

Правоохоронці наголошують, що ці правила допоможуть убезпечити водія та пішоходів, та зменшити ризик потрапити у ДТП.

Положення є обов'язковим для виконання і має підвищити безпеку дорожнього руху як у світлу, так і в темну пору доби, нагадують у поліції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень