Розуміють, але ігнорують: вчені розповіли котовласникам шокуючу правду

Провели дослідження

Вчені провели експеримент з 16-ма домашніми котиками і виявили, що улюбленці розуміють голос та інтонації свого господаря.

Що цікаво, за результатами дослідження, коли тварина не реагує на звернення, це означає, що вона просто вирішила вас ігнорувати.

Вчені дізналися, що коти відрізняють, коли їхній господар звертається до них, а коли - до інших людей.

Зачувши голос власника, котики завмирали, били хвостами чи нагострювали вуха, але тільки у випадку, коли господар звертався безпосередньо до улюбленця.

Коли господарі використовували «звичайний» голос, яким спілкуються з іншими людьми, коти не розуміли, що людина звертається до них.

Що ж до випадків, коли до них зверталися незнайомці, то вчені зазначили, що муркотики розуміли, що до них звертаються, але здебільшого ігнорували це.

Збирають підписи
Збирають підписи

Під час експерименту вчені прийшли до висновку, що домашні котики відрізняють лише голоси своїх господарів, а мурчики, що мешкають у громадських закладах (наприклад, котячих кафе), орієнтуються серед багатьох людських голосів та навіть відрізняють клички інших тварин.

Це важливий крок у вивченні того, як коти розуміють людську мову.

Джерело: Science alert

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень