Розстріляли з танка: бойовий медик з Рівного загинув, вивозячи поранених

У Запорізькій області

В Запорізькій області загинув 46-річний Анатолій Гриб, старший бойовий медик, молодший сержант.

Це сталося 1 вересня поблизу села Нестерянка.

У переддень загибелі він надіслав братові повідомлення, в якому просив тримати за нього кулаки. 

- Ми говорили з його побратимом, з яким вони жили пліч-о-пліч. Кажуть, брат вивозив поранених, зробили першу «ходку», все обійшлося, вони повернулися за іншими пораненими. Машина, яка їхала перед ними, підірвалася на міні. Вони її об’їжджали і також пошкодили авто, а далі… Їх просто розстріляли з танка, - розповідає брат Анатолія Олександр.

Анатолій народився у селі Ставки поблизу Рівного. В обласному центрі закінчив 25 школу та вчився на зварювальника. Тут же і працював.

- Він був дуже добрим, щирим, позитивним, веселим. Складно знайти людину, яка б його не любила чи не поважала. А він найбільше любив доньку – Ані зараз 12 років. Справжній, відповідальний, гарний сім’янин, - розповідає Олександр.

Після 24 лютого він пішов воювати добровольцем:

- Він нікому не говорив до останнього, але пішов добровольцем. Кілька разів стояв під військкоматом разом з іншими, але до нього якось не доходила черга. А одного дня почув, що ті, хто йдуть добровільно, можуть пройти без черги, зрозумів, що це знак. Пройшов медкомісію й чекав виклику. Але його довго не було. Якось зателефонував його приятель, і вже за кілька днів вони разом були на полігоні на навчаннях, - пригадує Олександр.

Анатолій їхав на полігон з чітким розумінням, що буде снайпером, але склалося інакше.

- Йому сказали, що буде медиком. Брат ніколи не мав жодного стосунку до медицини, тому здивувався. Але його заспокоїли – навчимо. Розповідав, що й справді навчили всьому, що треба. А так, як Анатолій був здібним до всього нового, у нього виходило, й кажуть дуже не погано, - пригадує брат Героя.

З Героєм на Майдані Незалежності попрощаються завтра, 5 вересня, о 10:00. Його поховають на кладовищі «Нове».

Джерело: Рівненська міська рада

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень