Розповсюдження фейку про гепатит «А» у Рівному – робота спецслужб Росії, - міський голова

І це не перший випадок, - каже Володимир Хомко

На розповсюдження інформації про епідемію гепатиту «А» нарешті відреагувало й управління охорони здоров’я.

Щоправда, лише тоді, як це питання на сесії Рівнеради порушив депутат Олександр Курсик. Він звернувся до начальника міського управління Віктора Іськіва з питанням, чому медики одразу не спростували чутки.

Замість Іськіва до мікрофона підійшов начальник обласного управління Юрій Осіпчук. Він запевнив, що епідемії немає.

За його словами, за 9 місяців 2016 року було зафіксовано 69 випадків захворювання на гепатит, за аналогічний період цього року – 39. Водночас, фіксується певний ріст захворювання. За останню добу хворих більше не стало.

Управління охорони здоров’я і лабораторний центр постійно відстежують ситуацію, - додав Юрій Осіпчук.

А ось як про цю ситуацію висловився міський голова Володимир Хомко:

 

- Це стовідсотково навмисна диверсія. Перед цим поширювали чутки, що коклюш в місті і влада приховує. Немає про що виправдовуватися, ніякого коклюшу немає. Тепер так само придумали гепатит. Стовідсотково робота ФСБ, гарантую! У джерелах водопостачання міста Рівного теоретично навіть не може бути гепатиту – у нас артезіанська вода. Гепатит може бути лише у поверхневих джерелах. Це треба привезти бочку лайна і залити в свердловину. Для того, щоб захворіти, треба, я вибачаюся, поковирятися в одному місці і, не миючи руки, щось з’їсти.  

Так само чутками сьогодні під час сесії назвали інформацію про переселення дитячої стоматологічної поліклініки, що на вулиці Марка Вовчка.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень