Розкриття автозлочинів - на низькому рівні

Поліція каже, що у цьому часто винні самі рівняни

Більше семиста крадіжок із автомобілів було скоєно у Рівному від початку року. Лише у 30-ти випадках особи крадіїв встановлені та їм висунуто підозру у скоєнні злочину. Таких осіб 18. Варто зауважити, що 230 справ про крадіжки з транспортних засобів були закриті за відсутністю складу злочину. Як повідомив керівник поліції Рівного Юрій Леник,  здебільшого зловмисники проникають до автівок, розбивши віконне скло, а в нічну пору доби – шляхом злому замка.

                Насправді, громадяни самі провокують злодіїв до скоєння крадіжок, адже залишають у автомобілях різні цінні речі на видному місці, — зазначив Юрій Леник. — Тож хочеться застерегти автолюбителів не заманювати крадіїв залишеними у авто ноутбуками, фотоапаратами чи мобільними телефонами.

Водночас, цього року у Рівному скоєно 345 крадіжок велосипедів, 27 кримінальних правопорушень цього виду розкрито. Із загальної кількості велосипедів дві третини  викрадено шляхом вільного доступу, понад сто – з підсобних приміщень.

                          До основних факторів, які негативно впливають на кількість крадіжок двоколісного транспортного засобу є те, що громадяни лишають їх без нагляду на вулицях, коли йдуть до магазину, на перших поверхах під’їздів, в незамкнених та підсобних приміщеннях, — наголосив Юрій Леник. — Тому правоохоронці застерігають громадян подбати про безпеку власного майна, та, зокрема, використовувати засоби фіксації велосипеду. Навіть, якщо зловмисник має змогу подолати фіксатор, то для цього він використає більше часу, і відповідно, є шанси, що злочинним намірам крадія можна буде завчасно запобігти.

Поліцейські також наголошують, що велосипеди краще купувати у торгових закладах, де до транспорту є відповідні документи. Адже це набагато прискорює розкриття цього злочину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень