Розкрили деталі: як саме банки  перевірять перекази з картки на картку 

Важливо, не тільки типові для клієнта операції, але й місце його роботи

Під час здійснення переказів з картки на картку, банки перевіряють своїх клієнтів. Йдеться не тільки про те, чи типова це для клієнта операція, але й навіть його місце роботи та інша інформація. 

Передусім банки звертають увагу на нетипову активність - якщо раптом різко зросла кількість операцій, чи сума переказів, які не підтверджуються ніякими офіційними паперами. Наприклад розрахунок у магазині - це звичайна операція, а переказ великої суми незнайомому контрагенту - це не типова.   . 

Також банки здійснюють аналіз відповідності операцій з наявними даними про клієнта (його місце роботи, джерело доходів тощо) і вивчають інтернет-ресурси, на яких клієнт купує товари, оплачує послуги або ж з яких він отримує кошти.

Більшість клієнтів, що користуються банківською послугою з p2p-переказів, зазвичай здійснюють невелику кількість операцій на незначні суми. Тому надмірна / підвищена активність з їхнього боку завжди ретельно аналізується. Так банк зокрема прагне захистити і свою репутацію. 

Клієнт має реагувати, якщо банк надсилає запити, наприклад на актуалізацію інформації про себе. Це важливий момент нормальної комунікації з фінансово установою. Запит на додаткові документи може бути необхідним для здійснення операцій з коштами. 

Клієнтам слід дотримуватися певної гігієни. Шахраї з метою наживи, можуть пропонувати людям швидкий заробіток - як то відкрити на себе рахунок, випустити картку й передати це шахраям. Такими діями можна назавжди зруйнувати свою клієнтську репутацію, у коли виникне реальна необхідність отримання банківських послуг - і їх надані можуть відмовити.  

Джерело: oboz.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень