Рожеве зарево: у небі на Рівненщині цієї ночі відбувалося дивовижне явище (ФОТО)

Казкове видовище

У ніч на 24 квітня мешканці північних регіонів України могли побачити у небі полярне сяйво. Його спостерігали жителі Києва, Житомира, Чернігова, Рівненщини та інших міст змогли побачити танцюючі зелені та рожеві вогні на небосхилі.

В Рівненській області найкраще було видно на Дубровиччині.

Полярне сяйво виникає внаслідок зіткнення заряджених частинок сонячного вітру з верхніми шарами атмосфери Землі. Це дуже рідкісне явище для цих широт, тому його спостереження викликає такий великий інтерес серед місцевих мешканців.

Таким це сяйво бачили у Ковелі та Вараші

Фото полярного сяйва в Україні

Північне сяйво над Чорнобилем

Північне сяйво над Хмельницьким.

Бородянка / Київщина

Жителі північних регіонів України, які були свідками полярного сяйва, почали активно ділитися світлинами цього надзвичайного явища в соціальних мережах. Фотографії зеленого та рожевого сяйва на фоні нічного неба швидко поширилися у твітері та телеграмі.

Чому це дуже незвичне явище для України

Полярне сяйво є надзвичайно рідкісним явищем для України з кількох причин.

  • По-перше, це явище виникає в результаті зіткнення заряджених частинок сонячного вітру з верхніми шарами атмосфери Землі. Полярне сяйво зазвичай спостерігається в найбільш віддалених від нас північних регіонах, наприклад, в Скандинавських країнах, Канаді, Алясці або Росії.
  • По-друге, для того, щоб було можливо побачити полярне сяйво, потрібно, щоб у той час було чисте небо, або ж щоб сяйво проходило над низькою хмарністю. З цим у ніч на 24 квітня українцям дуже пощастило.
  • По-третє, появі полярного сяйва у наших широтах сприяв вкрай сильний геомагнітний шторм.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень