«Російсько-український поет» Тарас Шевченко: в МЗС відреагували на заяви Росії (ФОТО)

МЗС заперечує будь-які російські наративи стосовно Т. Г. Шевченка (с)

Фото з відкритих джерел

У день народження Тараса Шевченка, 9 березня, філія російського держагентства «Россотрудничество» в Україні назвала поета російсько-українським. 

Тим часом у Міністерстві закордонних справ України заперечують приналежність Тараса Шевченка до Росії, повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на Радіо Свободу.

У зв’язку з маніпулятивними та зухвалими зазіханнями країни-агресора на історико-культурну і філософську спадщину Т. Г. Шевченка, наголошуємо, що національна самоідентифікація Кобзаря – непримиренного борця за національне і духовне відродження України, визволення нашої Батьківщини з-під гніту Росії – не може викликати жодних сумнівів.

 

МЗС заперечує будь-які російські наративи стосовно Т. Г. Шевченка, – прокоментували у Міністерстві закордонних справ.

У міністерстві також пояснили, що Російський центр науки та культури в Києві – це єдина в Україні державна установа Росії з функціями культурного представництва.

І, згідно з угодою між Кабінетом міністрів України та урядом Росії про заснування та умови діяльності інформаційно культурних центрів від 27.02.1998 року, в Москві функціонує Національний культурний центр України. Це українське представництво не має філій в інших містах Росії, йдеться у відповіді МЗС.

Втім, нині Рада національної безпеки й оборони України (РНБО) розгляне питання припинення роботи Російського центру науки та культури у Києві.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень