Росіяни у травні будуть бити по торгових центрах: прогноз експерта

Окупантів цікавитимуть місця масового скупчення людей

Директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак прогнозує, що в середині травня російські війська можуть знову вдатися до тактики масованих ракетних ударів по місцях масового скупчення людей в Україні, зокрема по торговельно-розважальних комплексах.

"Ворог нарощує виробництво зброї, в тому числі - ракет. Зокрема структури, які аналізують, оцінюють уламки, надають переконливі докази того, що це залишки нещодавно виготовлених ракет. З одного боку, це свідчить про те, що запасів у Росії не так багато, а з іншого, - що вони встигають виробляти нові боєприпаси та масово їх використовувати. Це означає, що противник нарощуватиме рівень атак, які будуть спрямовані на всі об'єкти в Україні.

Передусім кремлівського ворога цікавитимуть місця масового скупчення людей. Причому, якщо раніше вони шукали місця скупчення особового складу сил оборони, то зараз будь-який ТРЦ, де збирається велика кількість людей, буде обов'язково атаковано", - зазначив Бадрак для Gazeta.ua.

На його думку, мета цих атак - знищити якнайбільше українців та якомога сильніше налякати світ, бо президент РФ Володимир Путін «бачить, що його шантаж вдається, бо Захід зараз дуже послаблений за умови відсторонення Вашингтона від лідерства в НАТО».

"Ці атаки можуть сягнути піку в середині травня, бо саме тоді запланована зустріч китайського лідера Сі Цзіньпіна з президентом Франції Емманюелем Макроном. На цій зустрічі, я в цьому впевнений, пролунає пропозиція стосовно мирних перемовин і щодо необхідності залишити режим Путіна в тому вигляді, в якому він наразі існує, тобто безкарним і який не відповідатиме за геноцид українського народу, а також залишити за ними ту кількість територій, які вони встигли окупували на цей момент, тобто приблизно до середини травня", - пояснив експерт.

Водночас Бадрак не виключає, що у травні Путін буде готовий розгорнути нову стратегічно-наступальну операцію в Україні.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень