Росіяни обстріляли британський корабель поблизу Криму

Про це заявили в Міноборони РФ

Навіть викликали військового аташе Великої Британії в Москві для пояснень щодо порушення есмінцем ВМС Великої Британії державного кордону Російської Федерації (це вони про води біля нашого Криму), - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на Інтерфакс.

У заяві російського Міноборони зазначалося:

о 11:52 британський корабель перетнув російський кордон і на три кілометри увійшов в територіальне море біля мису Фіолент. Його попередили про застосування зброї в разі порушення кордону, але екіпаж есмінця не відреагував.

Мис Фіолент на мапі

Далі йдеться:

О 12:06 і 12:08 прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу. В 12.19 літак Су-24м виконав попереджувальне бомбометання (4 ОФАБ-250) по курсу руху есмінця УРЗ «Дефендер».

 

В 12.23 спільними діями Чорноморського флоту і Прикордонної служби ФСБ Росії есмінець УРЗ «Дефендер» покинув межі територіального моря Російської Федерації.

Російський літак, з якого нібито було здійснене бомбометання

Своєю чергою у Міноборони Великої Британії факт обстрілів спростували:

Попереджувальних пострілів по есмінцю Defender не проводилося. Корабель ВМС Великої Британії здійснює мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права

 

 

То чи були обстріли?

Далі вочевидь буде...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень