Росіяни намагалися обстріляти ще одну АЕС. Дитина лишилася без ока (ФОТО)

НАТО готове вмішатися

Сьогодні, 20 серпня, рашисти вдарили по місту Вознесенськ. За останніми даними, 9-ро осіб зазнали поранень. Серед них – діти. Дівчинка лишилася без ока.

Про це сайт Радіо ТРЕК повідомляв у матеріалі 

Відомі наслідки повітряної тривоги: Одну дитину зараз оперують (ФОТО)

Вознесенськ розташований поблизу Південноукраїнської атомної електростанції. І не виключено, що ця ракета була спрямована саме в бік ПАЕС, яку російські військові намагалися захопити ще на початку березня, вважають в «Енергоатомі».

— Сам факт обстрілу зони спостереження Південноукраїнської АЕС є черговим цинічним актом ядерного тероризму росії. Адже на місці виявлено уламки ворожої ракети, яка влучила в будинок.

 

І не виключено, що ця ракета була спрямована саме в бік ПАЕС, яку російські військові намагалися захопити ще на початку березня. Тоді спроба виявилася невдалою: ЗСУ зупинили загарбників. Тоді саме поблизу Вознесенська співробітники СБУ затримали трьох російських військових, які ховалися в покинутих будівлях. Всі троє входили до складу угруповання, яке планувало захоплення станції.

 

Відтоді загарбники просто безжально гатять по південному регіону України, руйнуючи його інфраструктуру та не жаліючи людей, - йдеться у повідомленні.

Між тим, голова комітету з питань оборони Палати громад парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд заявив, що навмисна аварія з витоком радіації, вчинена росіянами на ЗАЕС, має бути витлумачене як напад на держави НАТО.

Про це він написав у Twitter 19 серпня, повідомляє «Українська правда».

Еллвуд коментував повідомлення преси, що, на думку української сторони, РФ створює передумови для того, щоб звинуватити Україну в атаці на Запорізьку АЕС.

— Прояснімо це зараз. Будь-яке навмисне пошкодження, яке спричинить потенційний витік радіації в українському ядерному реакторі, буде порушенням статті 5 НАТО, - написав британський парламентар.

Його позицію підтримав член Палати представників Конгресу США від штату Іллінойс Адам Кінзінгер.

— Це так на 100%. Навіть не обговорюється. Будь-який витік уб'є людей у країнах НАТО, це автоматичне застосування статті 5, – наголосив він у Twitter.

 

Що таке стаття 5

Стаття 5 статуту НАТО каже, що напад на одного з членів альянсу є нападом на всіх його членів (і на кожного зокрема).

Нагадаємо, на тему Запорізької АЕС із путіним напередодні телефоном спілкувався президент Франції Еммануель Макрон. Розмова відбулася вперше після майже тримісячної перерви.

У розмові з Макроном путін погодився на спрямування місії МАГАТЕ на ЗАЕС.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень