Росія не будуватиме Хмельинцьку АЕС

Верховна Рада розірвала угоду з Росією про добудову Хмельницької АЕС

Верховна Рада підтримала законопроект про припинення дії угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків №3 і 4 Хмельницької АЕС. За відповідний законопроект у сесійній залі проголосували 234 нардепи.

Про розірвання такої угоди нардепів у серпні попросив уряд. Того ж дня уряд зареєстрував законопроект про скасування Закону України «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької атомної електростанції». Відповідно до програми уряду, Україна планує до 2020 року завершити будівництво двох енергоблоків на Хмельницькій атомній електростанції, фундамент яких був закладений ще за часів СРСР. Водночас, у документі не міститься інформації, за якими технологіями планується добудова енергоблоків №3 та №4 на Хмельницькій АЕС.

Переможцем міжнародного конкурсу з вибору типу реакторної установки для будівництва 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС в жовтні 2008 року стала російська компанія «Атомстройекспорт». У конкурсі, окрім «Атомстройекспорту», брали участь американська Westinghouse і південнокорейська KEPCO. Компанія «Енергоатом» має намір використати не менш як 70% українського обладнання при добудові 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень