Росія наближається до дефолту з боргом у 150 мільярдів доларів: три сценарії

Дефолт може наступити вже завтра

Зовнішній борг РФ та її компаній сягає 150 млрд доларів, і вже у середу за ним може бути оголошено дефолт. Є три сценарії того, як можуть розгорнутися події для донедавна однієї з найбільших економік світу.

Сценарії, а також їхній вплив, опублікували економісти Bloomberg.

У середу, 16 березня, країна має здійснити виплату за купоном у доларах. Залежно від того, як вчинить Росія за цим випуском, можуть реалізуватися такі сценарії:

    1. Росія таки виплатить борг у доларах. Це означатиме, що дефолт відтерміновується принаймні до 4 квітні, коли настане час виплачувати наступні купони.
    2. Росія платить в рублях. Видання зазначає, що окремі контракти справді дозволяють таку виплату – але не всі. Зокрема, виплата у середу буде вважатися здійсненою лише у валюті, інакше це означатиме дефолт.
    3. Росія взагалі не платить. Невиплатау середу запустить пільговий період у 30 днів, після чого настає дефолт, який відріже і без того відрізану від фінансових ринків Росію до завершення судових процесів і виплат.

Востаннє РФ оголошувала дефолт у 1998 році, який запустив спіраль швидкої інфляції, девальвації рубля та фінансова ізоляції на міжнародних ринках. Проте тоді країні не вдалося виплатити внутрішні борги, а останній пропуск виплат за зовнішнім був у 1917 році, коли більшовики відмовилися платити царю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень