Робота відновиться навряд чи скоро: чому в Україні масово закриваються газові заправки

«За 45 грн мало хто хоче заправлятися»

Державні станції «Укравтогазу» закриють 66 своїх точок, також із ринку пішло близько 50 приватних заправок. Водії не хочуть купувати автогаз, який сильно подорожчав.

«Дочка» НАК «Нафтогаз України» – держпідприємство «Укравтогаз» – призупинила роботу десятків своїх автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС).

З 1 січня 2022 року планується зупинити функціонування ще 34 заправок, залишиться лише 11. Про це свідчить інформація на сайті підприємства.

З 7:00 23 грудня 2021 р. було припинено споживання природного газу на деяких АГНКС у зв'язку із зменшенням обсягів реалізації CNG (з англ. Compressed Natural Gas – стислий природний газ, – ред.), зростанням вартості природного газу та електроенергії, а також несприятливої кон'юнктури ринку, – йдеться у заяві.

Водночас enkorr пише, що всього «Укравтогаз» закриє 66 пікселів. Як розповів директор компанії Олександр Ватажишин, продажі автогазу впали на 90%.

Щоб мінімізувати свої витрати на утримання заправних станцій - по станціях, де не було продажів, - ми призупинили їхню роботу. На сьогоднішній день це 32 станції, зараз ще працюють 45, - говорить він.

Коли робота станцій відновиться, не відомо.

Тому що за 45 грн мало хто хоче заправлятися, людям простіше заправитися бензином.

Наразі все залежить від змін закупівельної ціни на природний газ. За словами Ватажишина, щоб ціна автогазу стала привабливою для транспортників, як раніше, вона повинна бути хоча б на 50% нижчою за вартість бензину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень