Робота в Норвегії: скільки платять українцям без знання мови?

В одній з найбагатших країн світу можна непогано заробити, виконуючи навіть некваліфіковану роботу

У Норвегії в 2022 році працевлаштувалося близько 30 тис. біженців з України.

Більшість із них заробляють близько 3400-4700 євро на місяць.

Як повідомляє видання obozrevatel, українці набувають статусу, який дозволяє легально працювати. Найчастіше серед вимог є знання норвезької мови, крім того, роботодавці віддають перевагу кваліфікованим та досвідченим співробітникам.

Без знання мови можна працювати електриком, механіком, співробітником з виробництва, вантажником, водієм, зварювальником тощо.

Також українці можуть працювати покоївками, помічниками в портах, офіціантами.

Головна перевага Норвегії: високі зарплати

Торік у середньому тут заробляли 4700 євро на місяць.

 

Електрик може заробляти 4200 євро, прибиральник – близько 4060 євро, маляр – 3690 євро.

Для розуміння - квартиру можна орендувати за 1600 євро, а на місячний проїзд громадським транспортом доведеться віддати близько 80 євро.

Норвегія прирівнює біженців із України до резидентів. Тому українці можуть безплатно лікуватися та навчатися в країні. Медицина не повністю безплатна, адже візити до фахівців, медичний транспорт та ліки треба оплачувати.

Для порівняння, українці у Польщі на сезонних вакансіях працюють по 12 годин на добу та з одним вихідним на тиждень. Заробити можна близько 1 тис. євро на місяць.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень