Різні види моторного масла: чи можна їх змішувати

І як правильно це робити

У двигуни заливають від 1,8 до 6 літрів оливи, тому повну кількість замінюють у крайніх випадках. Але в процесі роботи воно схильне випаровуватись, тому потрібно доливати невеликі порції.

Не завжди під рукою є потрібна олива – і доводиться змішувати різні види.

У статті розповімо, коли це можна робити і як здійснювати процедуру правильно.

5g0L5cFS8XgxR9RdKHFgXTpqwuwz5IhBLw8Z0Oo2k2plzS3svk46Qdjj--SGbCLLm599T-U3yqPfnMPULN3-TDHR_McM5LHhGTiCSsa5ncA4K8pyprZr1XaIZBaac9p7ErjUPTy_0gWLFgPSFkWmTto

Коли можна і не можна змішувати різні мастила?

Бажано не змішувати синтетичні та мінеральні склади. Офіційно суміші дозволені, але важливо суворо дотримуватись правильних пропорцій. Те саме стосується ступеня в'язкості. Наприклад, в моторне мастило 5w30 варто додавати рідину такого ж виду.

Для підтримки продуктивності двигуна рекомендують вибрати один тип і дотримуватись його. Це допоможе розкрити можливості двигуна та сприяє його продуктивності.

 

Склади у них різняться, і повна заміна може призвести до розсихання та розтріскування гумових деталей, які звикли до іншого типу впливу.

Найчастіше проблеми трапляються у старих зношених двигунах, які тривалий час пропрацювали на одному типі рідини. При повній заміні систему промивають, видаляючи всі відкладення та забруднення, які утримували деталі в одному положенні. Після промивання з'являються протікання та інші проблеми.

Як правильно змішувати моторне мастило?

Коли починає блимати датчик нестачі мастила для мотора, водії віддають перевагу купити моторне мастило з близькими характеристиками, щоб мінімізувати різницю в робочих властивостях.

Якщо потрібно змішати різні типи, потрібно дотримуватися таких правил:

  • проводити змішування у крайніх випадках, не робити це постійною практикою;
  • якість моторних мастил повинна бути достатньою, щоб не зіпсувати агрегат;
  • доливати слід не більше 15-20%, ні в якому разі не навпіл;
  • бажано вибирати продукцію однієї марки: у них схожі набори присадок;
  • не можна використовувати підробки або просто несертифіковані оливи;
  • потрібно враховувати різницю в'язкості, щоб не перейти допустимі межі;
  • заборонено змішувати склади для легкових автомобілів та інших типів техніки;
  • бажано орієнтуватися на допуски виробника.

За будь-якого змішування залишається ризик. Ці поради підкажуть, як зробити її мінімальною, але повністю уникнути проблем не вийде. Тому змішувати можна в критичній ситуації, коли немає іншого варіанту та можливості дістатися автомагазину. В той же або наступний день бажано злити склад, промити систему і повністю залити свіже мастило.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень