Ніколи не поливайте так рослини! Ризикуєте знищити весь врожай

Корисні поради від городників

Чому краще не поливати рослини холодною водою?

  • Холодна вода може спричинити стрес для рослин, особливо для тих, які виростають у теплих кліматичних умовах, наприклад, у тропіках. Різка зміна температури шкодить кореневій системі та листю рослин.
  • Також через перепади температурного режиму в рослин можуть розірватись клітини. Як наслідок, листя почне жовтіти. Іноді це призводить навіть до навіть загибелі.
  • Через холодну воду, деякі рослини не зможуть вбирати корисні речовини, тож можуть відмирати тоненькі корінці. Це також приваблює шкідників та різні хвороби.

Воду для поливу слід відстоювати хоча б день: вона має бути температурою +18-24.

 

Найкращий варіант – вода, яку накопичили під час дощу. Вона вважається найбільш природною та не містить хімії.

Якщо використання дощової води неможливе, вода, яка пройшла через фільтр, може бути хорошою альтернативою. Це зменшить кількість хлору, металів та інших шкідливих речовин у воді.

Фахівці не радять поливати рослини в сильну спеку. Тому що вода буде випаровуватись, не діставшись до коренів.А земля зверху пересихатиме та з'являться тріщини, через які виходитиме волога.

Гальмує розвиток інших рослин: на яких грядках потрібно позбутися кропу?

Джерело: 24 Канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень