Ріжуть і палять автівки: біля Рівного відбулися видовищні тренування рятувальників (ФОТО/ВІДЕО)

Окрім цього наша область отримала нову техніку, а надзвичайники ключі від нових квартир

На полігоні у Городищі, що неподалік Рівного, стартували масштабні тренування рятувальників. До них долучилися понад 200 бійців ДСНС з усієї країни. Також були гості й з інших країн. Зі столиці прибув перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін:

Щорічно на фронті гине понад 300 людей. Водночас на дорогах цей показник в 10-ро більший, це понад 3000 осіб. Під час пожеж гине близько тисячі осіб і ще більше на воді.

 

Саме тому ключову увагу ми приділили саме посиленню спроможності врятувати життя людини у ДТП.

 

Аби виконувати цю роботу ефективніше, сьогодні та завтра у Рівному відбудуться міжнародні навчання, - каже посадовець.

На спеціальному полігоні надзвичайники відпрацьовують різні сценарії автотранспортних пригод. Такий захід відбуваються в Україні вдруге. За словами голови ДСНС України Миколи Чечоткіна, найкращим місцем для тренінгів є саме Рівненщина:

Ми обрали спеціальну базу, бо зосередили тут усю необхідну техніку: легкові, вантажні автомобілі та автобуси, на яких можуть практично відпрацювати рятувальники свої дії при ліквідації наслідків ДТП, - зауважив Микола Чечоткін.

Бійці відпрацьовують транспортування постраждалого з важкодоступної місцевості за допомогою всюдиходу Богун; ліквідацію наслідків ДТП у випадку, коли автомобіль в'їхав у будівлю; ДТП на залізничному переїзді, а також ДТП з витоком хімічно-небезпечної речовини.

Також  вогнеборці тренуються ліквідовувати  наслідки ДТП з подальшою пожежею на території АЗС та інші сценарії надзвичайних подій.

Окрім того, наша область отримала від держави дві пожежні автоцистерни.  А 5 рятувальників з Рівненщини - ключі від нової квартири.

Загалом, упродовж 30 вересня та 1 жовтня за допомогою спеціального аварійно-рятувального обладнання учасниками буде розібрано, розрізано та спалено 108 легкових автомобілів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень