Рівнянин винайшов куленепробивний шолом

Сподівається, винаходом зацікавиться Міноборони

Загальноукраїнські ЗМІ облетіла новина про винахід рівненського школяра – учень сьомого класу ЗОШ № 25 Павло Стельмах винайшов непробивну каску.

Винахід полягає у поверхні шолома – каска вкрита невеликими пірамідками.

Потраплячуючи в таку піраміду, куля рикошетить, в результаті енергія чи імпульс осколка зменшується до безпечної величини і каска не пробивається. На винахід школяр витратив два місяці та переміг на обласному конкурсі Малої академії наук. Науковий керівник Віктор Бернацький допоміг учню отримати патент на каску. Каже, її вартість не буде особливо відрізнятися від закордонних аналогів.

 

Не більше, чим існуючі. Дякуючи цим пірамідкам можна замінити багатошарову структуру каски. В діючих вона багатошарова. Можна залишити один чи два — а решту функцій беруть на себе піраміди.

 

Між тим, військові вважають непробивний шолом цікавим винаходом, хоч, кажуть, той ще потребує випробувань. Говорить прес-офіцер  ОК «Захід» Віктор Шубец:

 

Цей винахід має право на життя. Єдине, що в кінцевому результаті його потрібно випробувати. Ми в зоні АТО кожен шолом перед тим як використовувати завжди випробовуємо — на полігонах і місцях дислокації. 

Нині рівнянин Павло Стельмах та його науковий керівник шукають спонсора, щоб виготовити прототип шолома. Сподіваються, що після випробувань винахід таки зацікавить Міноборони.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень