Рівнянин «судив» акторів та кінофільми на українському Оскарі

Вручення почесних нагород «Золота Дзиґа» відбулося у столиці напередодні

Напередодні у Києві відбулося вручення Першої Національної Кінопремії. Українська Кіноакадемія, членом якої є відомий у Рівному кіноентузіаст Віктор Булига, вручила нагороди у 14 номінаціях. 

Імена переможців зі сцени оголошували відомі українські діячі культури: Святослав Вакарчук, Роман Балаян, Андрій Курков, Володимир Войтенко.

Червона доріжка, увесь український кіно-бомонд, неформальне спілкування, до якого долучвся і єдиний рівнянин Віктор Булига.

Останній в інтерв’ю Радіо Трек повідомив, що став членом Кіноакадемії не як автор фільмів, а як директор міжнародного кінофестивалю «Місто мрій», що вперше проходив у нашому місті в серпні торік.

Детально про свої яскраві враження від вручення українського Оскара – «Золотої Дзиґи» кіноакадемік Булига розкаже в прямому ефірі Радіо Трек у понеділок, 24 квітня, о 10.00 у «Та-Ти-Шоу».

Зокрема і про своє спілкування з відомим польським кінорежисеро Кшиштофом Зануссі.

Поки що ж розповів про деякі номінації.

Головну премію за найкращий український фільм отримала стрічка «ГНІЗДО ГОРЛИЦІ» Тараса Ткаченка. Він і став кращим кінорежисером.

За головну чоловічу роль українського «Оскара» посмертно присуджено Віталію Лінецькому.

Найкращою акторкою визнана Римма Зюбіна.

До речі, Римма Зюбіна дала згоду стати членом журі і на кінофестивалі «Місто Мрій», що цьогоріч у Рівному проходитиме наприкінці вересня.

Між тим, Віктор Булига розповів, що одну з нагород  Першої Національної Кінопремії отримала причетна до Рівного мисткиня.

Приємно те, що серед тих, хто отримав «Золоту Дзиґу», була і одна наша землячка. Це Алла Загайкевич, яка написала музику до фільму «Жива ватра». Вона працює в музичній академії, учасниця багатьох міжнародних фестивалів сучасної музики, закінчила Рівненське музичне училище.

Отож, інші деталі вручення Першої національної кіно премії дізнавайтеся в прямому ефірі Радіо Трек у понеділок, о 10.00 у «Та-Ти-Шоу». Тоді ж Віктор Булига розповість і про відкриття Кіношколи у Рівному.


 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень