Рівняни знатимуть, на що витрачають гроші місцеві комунальні підприємства

При кожному такому підприємстві створюватимуть наглядову раду

Можливість створення такого управлінсько-дорадчого органу обумовлюють зміни в законодавстві, згідно з якими при всіх комунальних та державних підприємствах можуть бути створені наглядові ради за 6 місяців. Рішення було ухвалене 24 червня, але досі в жодному з міст не почалася робота зі створення.

В Рівному громадські активісти, спільно з представниками влади вирішили все ж розпочати процес. Однак, як пояснює ініціатор зустрічі, експерт в сфері ЖКГ Сергій Пінчук, створення наглядових рад може тривати від 3 до 5 місяців.

Особливість в тому, розповідає Пінчук, що наглядова рада буде здійснювати не лише контроль за тим, на що підприємство витрачає кошти та як працює, а й зможе пропонувати міському голові кандидатури на призначення та звільнення  директора підприємства.

Втім, аби почати процес створення таких рад в Рівному, потрібно спочатку аби сесія міської ради ухвалила низку відповідних рішень. Потім потрібно буде внести в статути підприємств положення про наглядові ради, а також обрати безпосередньо членів кожної з них.

Як розповідає Сергій Пінчук, директори КП не проти співпраці з такими органами. Далі пряма мова:

Ще раніше, до набрання чинності цього Закону, вони готові були, навіть говорили, що давайте будем створювати при наших підприємствах дорадчо-консультативні ради, на які ми будемо виносити пропозиції, які треба виконувати, і які не завжди однозначно сприймаються і ми хотіли б отримувати тут підтримку громадськості, тому що це важливо для громади

Всього в місті нині функціонує 24 комунальні підприємства, серед яких КАТП 1728, «Рівненський міський трест зеленого господарства» та «Міськсвітло».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень