Рівняни, які живуть із множинною мієломою, просять обласних депутатів про допомогу

Рівняни, які живуть із множинною мієломою, просять обласних депутатів про допомогу. Із відповідним зверненням представники ГО «Пацієнти з множинною мієломою» збираються іти на найближчу сесію обласної ради.

Хворі спільно з медиками розробляють спеціальну програму, яка б діяла на обласному рівні і фінансувалась з місцевого бюджету, адже лікуватись самотужки дуже дорого.

Вартість одного курсу терапії стартує від 30 тисяч гривень, а таких курсів на рік треба три. Пенсіонерка Віра Щокіна, яка останніх три роки живе із діагнозом множинна мієлома, раніше отримувала лікування у Львові. Тепер жінка пропонує схожу програму розробили і на Рівненщині:

Звичайна хіміотерапія для нас (хворих на множинну мієлому – авт.) не дає результату. Нам потрібні інші препарати, ін’єкційні. Ця терапія дорога. Я свого часу купувала все, а потім випадково потрапила у Львів, інститут патології крові, де отримала курс лікування безкоштовно. Тобто там виділяють ці препарати безкоштовно. Нам теж така програма потрібна. Подібну навіть вже встигли розробити лікарі з Рівного. Просто на неї треба гроші. Через це ми звертаємось в область, просимо підтримки у обласної адміністрації та у керівництва обласного управління охорони здоров’я. 

Керівництво профільного управління облдержадміністрації знає про таке звернення, втім ще не реєструвало програми від місцевих лікарів. Заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник пояснив, що нині в області є препарати потрібні для терапії вищезгаданим пацієнтам

У нас на обліку 60 хворих, а в активному лікування близько 20 людей.  Один курс, без супровідної терапії, обходиться у 35 тисяч гривень. Препарати, а саме «Бортезамід» та золедронова кислота, у нас є. у нас програма купівлі цих препаратів фінансується тільки за кошти з державного бюджету. Як тільки ці люди звернуться до обласної ради і та дасть розпорядження писати відповідну програму то ми будемо це робити. Але відразу скажу, що шанси фінансувати програму із місцевого бюджету мізерні. Адже вищезгадані препарати можна купувати лише за державні кошти.

Як вирішуватимуть цю ситуацію стане відомо на найближчій сесії обласної ради, яка запланована на п’ятницю 7 вересня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень