Рівняни можуть змінювати мобільного оператора, зберігаючи «старий» номер

Відучора

З 1 травня в Україні запрацювала послуга перенесення телефонного номера у разі зміни мобільного оператора. Вона передбачає збереження номеру абонента разом з кодом оператора при зміні оператора зв’язку.

Нею можуть скористатися абоненти п’яти українських операторів: «Київстар», lifecell, «Vodafone Україна», «ТриМоб» та «Інтертелеком».

 

Послуга дозволить користувачам вільно обирати мобільного оператора, не переймаючись втратою номера «який всі знають».

Це повинно сприяти розвитку конкурентного середовища і підвищенню якості послуг, а також наблизити Україну до виконання угоди з Євросоюзом.

При цьому, діють і певні обмеження. До прикладу, переносити номер можна буде не частіше, ніж раз на місяць. А у випадку, якщо абонент отримує телекомунікаційні послуги знеособлено (тобто оператор не має особистих даних клієнта), він не зможе скористатися цією послугою, доки не зареєструється у свого оператора.

Для перенесення номеру потрібно подати заяву в письмовій або електронній формі – в центрі обслуговування клієнтів або онлайн, відповідно.

Перенесення абонентського номера триває не менше трьох робочих днів, якщо сам абонент не вказав у заяві пізніший строк перенесення номера (який не може перевищувати 30 днів).

Більше про це - на сайті Нацкомісії з держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень