Рівняни можуть побувати у соляній шахті Донеччини онлайн (ФОТО)

Віртуальну подорож соляною шахтою створили активісти в рамках проєкту «Шлях, позначений сіллю»

У Соледарі, що на Донеччині, створили віртуальний 3-D тур по соляній шахті на глибині понад 200 метрів. Це зробили активісти на грантові кошти для розвитку локального туризму.  

Соляну шахту Соледару, спелеосанаторій та інтер’єр музею соляної промисловості можна побачити, не виходячи з дому, за цим посиланням.

Віртуальний тур соляною шахтою в Соледарі: що можна побачити?

Перша панорама знята над шахтою з квадрокоптера, аби глядач з висоти міг зрозуміти простір, який потім, можливо, захоче відвідати з екскурсією. Це панорама 360 градусів: її можна покрутити у всі боки, наблизити та роздивитися об’єкт більш детально.

На панорамах відмічені ключові або значимі об’єкти, і якщо на них натиснути, випливає інформаційна довідка. Такі “підказки” є протягом всього віртуального туру. 

Віртуальний тур коректно працює в мобільних телефонах, планшетах та ноутбуках. 

Що відомо про соляну шахту?

Соляна шахта належить підприємству «Артемсі́ль», це державне виробниче об'єднання з видобутку солі, одне з найбільших у світі. 95% солі, що видобувається в Україні, припадає на Артемівське родовище.

У соляній шахті Соледара - стіни, стеля, фігури та дерева - все із солі. Під землею тримається стала температура повітря +15 ° С, - перебуваючи в шахті влітку, слід взяти з собою теплий одяг.

Тут є підземний спелеосанаторій, який знаходиться на глибині 288 метрів, де лікують бронхолегеневі та різноманітні алергічні захворювання у дорослих і дітей.

Дивом Соледарської шахти є її акустика.

Тому тут проводиться Міжнародний фестиваль симфонічної музики, ініціатором та організатором якого є Посольство Австрії в Україні. 

«Імерсивна подорож соляною шахтою Соледара» розроблено для проєкту «Шлях, позначений сіллю», що реалізується ГО «ЦПГА «Крила» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Джерело: Вільне радіо, Колокрай

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень