Рівняни матимуть змогу відмовитися від послуг управлінської компанії

Нещодавно серед рівнян почали поширюватися чутки про те, що нібито обрати для свого багатоквартирного будинку управлінську компанію або створити ОСББ можна буде лише до кінця лютого цього року

Мовляв, далі за людей обиратиме місто. Однак, заступник начальника управління житлово-комунального господарства Рівнеради Олена Москальчук запевняє – на початку березня лише стартуватиме конкурс, в якому будинки, що не визначаться, розподілятимуть між управлінськими компаніями.

Нині триває процес розподілу міста на лоти – тобто будинки, які не визначилися з формою управління. Їх об’єднають в групи по 30-40 будинків. А вже на початку березня розпочнуться процедури конкурсів.

Нагадаємо, нині у Рівному ОСББ створено у 420 будинках. Не визначилися з формою управління – 740 будинків. До слова, управлінських компаній зареєстровано у місті лише три.

На конкурс лоти будуть виставлятися по черзі, що суттєво затягне процес. Втім, під час проведення конкурсу рівнянам не забороняється створювати ОСББ. Як зазначає Олена Москальчук, жителі багатоквартирного будинку можуть це зробити в будь-який момент.

Також розповіли в профільному управлінні й про долю ЖЕКів - вони разом з управлінськими компаніями зможуть брати участь у конкурсі на управління будинками. Втім, як відзначає Олена Москальчук, це навряд чи матиме успіх. Тож в них істотно поменшає будинків на балансі:

Ви розумієте, що 100 будинків, що 10 на балансі – це неекономічно і неефективно тримати. Тож ЖЕК сам себе ліквідує.

Головним критерієм для вибору управлінської компанії-переможця буде ціна тарифу. Тобто той, хто запропонує найнижчий тариф на конкретний лот, матиме всі шанси на перемогу.

Також Олена Москальчук відзначає, що управлінська компанія – не вирок, і рівняни зможуть в будь-який момент відмовитися від її послуг та створити ОСББ. Для цього варто лише за два місяці попередити управителя про вихід «з-під патронату».

Тож в сфері управління багатоквартирними будинкам рівнянамм поки лишили свободу вибору.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень