Рівняни понад місяць пізнавали кіноіндустрію, а в кінці зняли кіно (ФОТО + ВІДЕО)

За добу

У Рівному завершився проект, за допомогою якого хочуть створити кістяк кіноіндустрії Рівненщини. Рівненська «Кіношкола» зібрала кілька десятків охочих покращити свої знання в кіномистецтві та поспілкуватися з відомими режисерами, операторами та іншими майстрами індустрії.

Тренінги розпочалися 29 квітня, а завершилися 4 червня. За цей час слухачі зустрілися з такими особистостями, як Володимир Войтенковедучий відомої програми «Арґумент-кіно»,

з оператором Юрієм Гармашем, на рахунку якого близько 30 фільмів і серіалів. 

Далі розповідає організатор «Кіношколи» Віктор Булига:

За цей час до нас приїхали 16 викладачів, які знімали фільми та писали сценарії, мають певний багаж і можуть розповісти рівнянам про ази, секрети кінодраматургії, акторської, операторської майстерності та режисури. 

 

В подальшому будемо звертатися до телеканалів Рівненщини, щоб співпрацювати з ними задля виробництва кіноконтенту.

Це не останній такий проект, каже Віктор Булига. Далі організатори знову шукатимуть шляхи фінансування, гранти, незалежних інвесторів тощо для нових сезонів «Кіношколи». Перший сезон фінансувало Рівненське управління культури та туризму. Варто зазначити, що серед практичних занять були зйомки фільму за 24 години.

З-під рук «студентів» вийшла короткометражна двохвилинна стрічка про солдата, який повернувся з АТО. Монтаж, підбір акторів, репетиції та самі зйомки зайняли рівно одну добу.

 

Серед учасників кіношколи були журналісти, актори, режисери та просто ті, хто любить кіно та слідкує за останніми новинами індустрії. Наймолодшому слухачеві було 11 років. Хлопчик на ім’я Ілля Романів навіть власноруч зняв і змонтував ролик про те, як у «Кіношколі» знімали кіно.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень