Рівнянці на Донеччині видали сертифікат про вільне володіння державною мовою

Хоча досі відмовлялися це робити

Про цю історію сайт Радіо Трек писав у публікації «Практикум з української – це не мова», - Донецький виш не підтверджує рівнянці знання рідної мови

Кортоко його суть:

щоб потрапити на роботу на держслужбу, нині потрібен сертифікат про вільне володіння державною мовою. Його можуть видати певні виші за певну суму при умові складання іспиту з української мови. Або при наявності оцінки "відмінно" з цього предмета у дипломі про вищу освіту.

 

У рівнянки Вікторії Левчук була оцінка "відмінно" з предмета "практикум з української мови", який у Донбаському виші відмовлялися вважати українською мовою і посвідчення не видавали. 

Тепер Вікторія Левчук посвідчення у виші таки отримала, чим похвалилася у Фейсбук: 

Виктория Левчук перебуває в Kramatorsk, Ukraine3 березень о 16:32 · Я таки його отримала:) Посвідчення про вільне володіння державною мовою.

Як пояснила Вікторія Левчук Радіо Трек, посвідчення їй видали після того, як вона звернулася на гарячу урядову лінію, у НАЗК та в Міністерство освіти.  

Адже їй надійшла відповідь з Державної інспекції навчальних закладів про те, що практикум з української мови - це таки українська мова. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень