Рівнянки передали «хабарі» шахраям на понад 5 тисяч гривень

Задля нібито порятунку родичів від відповідальності за вчинення ДТП

Двоє людей, вкотре незважаючи на усі попередження не довіряти незнайомцям, потрапили на гачок шахраїв. У двох громадян «видурили» понад 5600 тисяч гривень, ще одній жінці завдяки обачності вдалося зберегти свої гроші.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції Рівненщини.

«Близько 17 години з прихованого номеру до жінки зателефонував незнайомець, який представився її сином. Він повідомив, що потрапив у ДТП та, аби уникнути відповідальності, йому потрібні гроші. Проте жінка одразу поклала слухавку і зателефонувала своєму сину, який спростував усі побоювання матері.

Менш безпечною виявилася 66-річна мешканка Рівного, яка задля порятунку племінника від відповідальності за вчинення ДТП передала шахраям дві тисячі гривень. Гроші віддала невідомому таксисту, який під’їхав до будинку, де проживала жінка», – інформують правоохоронці.

Також шахраї скористалися довірою і жительки села Олександрія Рівненського району, яка віддала 3600 гривень за вчинення сином дорожньо-транспортної пригоди.

Жінка передала гроші чоловікові, який згодом після телефонного дзвінка приїхав до її будинку. Зрозуміла, що її ошукали, лише коли повернувся син, зазначають поліцейські.

Зараз правоохоронці встановлюють осіб, які обманом заволоділи коштами жителів Рівненщини.

Відомості за цими фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян бути обачними та недовіряти невідомим та звертатися до поліції у разі отримання підозрілої інформації.

«Пам’ятайте! За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі відповідно до санкції статті 369 Кримінального кодексу України винній особі загрожує кримінальна відповідальність у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк», – наголошують у поліції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень