У дуеті зі Стінгом дівчина з м. Рівне виконала відому композицію Russians (ВІДЕО)

Стінг організував у Лондоні концерт на підтримку України

Рівнянка, випускниця Рівненської дитячої музичної школи №2, Ярослава Трофимчук виступила у Лондоні разом зі Стінгом на концерті на підтримку України. Музиканти виконали пісню Russians.

Ярослава Трофимчук - з віолончеллю
Ярослава Трофимчук та Sting на сцені лондонського Палладіуму

Нагадаємо, відомий британський музикант написав трек Russians у далекому 1985 році для свого дебютного альбому The Dream of the Blue Turtles.

Пісню Rusians співак присвятив тоді холодній війні, яка тривала з 1947 по 1991 рік. У ній згадуються Микита Хрущов, Рональд Рейган, атомна зброя.

 - Я рідко співав цю пісню за багато років з моменту її написання, бо ніколи не думав, що вона знову стане актуальною, – сказав Sting на початку березня, коли співав пісню у підтримку українців. 

А ось так виглядає живе виконання у супроводі віолончелістки з Рівного: 

ЩО ВІДОМО ПРО ЯРОСЛАВУ ТРОФИМЧУК

Як писало видання «7 днів» у 2017-му,

Наша замлячка Ярослава Трофимчук навчається в Лондоні. Ця мила дівчина власним досвідом спростовує міф про те, що у Великій Британії навчаються тільки діти президентів, урядовців та олігархів.

Ярослав Трофимчук у Лондоні та її викладачка Аліна Миколаївна Кун у Рівному

Грати на віолончелі Ярославу вчила Аліна Кун – відома віолончелістка Рівного.

У згаданому матеріалі Ярослава каже:

- Оскільки я почала грати у шість років, то в музичну школу було ходити ще рано. Та й віолончель була більша за мене. Тому батьки запросили мені вчительку для приватних уроків.

 

Аліна Миколаївна Кун на той час ще не викладала. Я стала її першою ученицею. Усе життя буду згадувати її заняття – ніякого тиску і примусу. Вона передавала мені свої вміння і знання з великою любов’ю.

 

Ми з нею постійно спілкуємось, вона в курсі всіх моїх справ. Це – вчителька від Бога.

 

Ярослава у Лондоні

– Ви закінчуєте навчання в одному з трьох найпрестижніших музичних закладів світу. Як ви туди потрапили?

– Після закінчення десятирічки я вчилася в Національній музичній академії імені Чайковського у класі Олени Червової. Брала участь у багатьох конкурсах. Щороку проходила конкурсний відбір до міжнародного молодіжного симфонічного оркестру, з яким ми гастролювали по різних країнах Європи. Це стало хорошою школою виконавської оркестрової майстерності. Ми грали під керівництвом кращих диригентів.

Після чергового туру мене помітив диригент і запропонував вступати у Лондон – до Королівського коледжу музики. Там мене зразу взяли на третій курс і дали мені стипендію. Після закінчення бакалаврату я вступила до магістратури. Одночасно з навчанням маю практику в Лондонському симфонічному оркестрі, а також у філармонії. Оскільки я ще навчаюсь, то не маю права працювати багато. Проте й ті проєкти, що мені дають реалізовувати в оркестрі, дозволяють цілком самостійно оплачувати житло і побутові потреби в Лондоні.

Після закінчення Королівського Коледжу Ярослава почала грати у Лондонській Філармонії

– Дуже відрізняється наша музична освіта від європейської?

– Там я маю право сама вибирати курси, а також викладачів, у яких хочу вчитися. Там немає ніяких обов’язкових, як у нас, історій, педагогік та інших побічних предметів. Більший акцент припадає на самостійну роботу. Я щоденно займаюсь по 6-8 годин тільки на віолончелі. Відвідую багато майстер-класів, постійно живу у вирі активного концертного життя.

А тут Ярослава виконує Скорика:

https://www.instagram.com/p/CcSC2p-AnfV/

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень