Рівнянам пропонують відмовитись від поліетилену

А владі міста – видати відповідне розпорядження

На сайті Рівненської міської ради мешканці міста активно підписують петицію щодо заборони використання поліетиленових пакетів у супермаркетах та магазинах.

Автор петиції, відома у Рівному зоозахисниця, Алла Лосік написала таке:

Прийняте рішення Рівненської міської ради має рекомендувати суб'єктам господарювання у сфері торгівлі, пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів — паперові пакети, багаторазові торбини тощо, а також розробити Програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання багаторазової тари.

Розробити програму щодо поетапного плавного переходу, відмови від одноразових поліетиленових пакетів.

Виконавчій владі міста провести зустрічі, консультації щодо напрацювання конкретної дорожньої карти щодо такого переходу…

Також, організовувати інформаційно-просвітницьку роботу у школах та дошкільних закладах щодо негативного впливу поліетилену.

Зауважимо, ідентичну петицію реєстрували активісти у сусідньому Здолбунові. Тож нещодавно тамтешній виконком, у відповідь на електронну петицію, ухвалив рішення про обмеження комерційного використання одноразових поліетиленових пакетів.

Підписати петицію щодо заборони продажу одноразових пакетів у Рівному можна за посиланням.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень